© Tour de Taiwan

VIDEO. Wommelgemnaar Tijl De Decker is de snelste sprinter in derde etappe Ronde van Taiwan: “Geen woorden voor”

Tijl De Decker (21) heeft dinsdag de derde etappe in de Ronde van Taiwan op zijn naam geschreven. De renner uit Wommelgem komt uit voor het Lotto DSTNY Development Team en snelde na ruim drie uur en drie kwartier als eerste over de meet.

havgBron: belga

Na 154,5 kilometer tussen Hsinchu en Taichung was de 21-jarige De Decker in de sprint van een uitgedund peloton sneller dan de Italiaan Enrico Zanoncello en de Nederlander Raymond Kreder, die aan de leiding blijft. Hij heeft een voorsprong van zes seconden op de Spanjaard Jordi Lopez Caravaca.

“Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben met deze ritwinst en de eerste overwinning van het team in deze Tour de Taiwan”, reageert de jonge renner opgetogen op de webstek van zijn werkgever. “De etappe was vrij lastig en er werd enorm hard gekoerst. Ik ben dan ook enorm blij dat ik deze rit won, dankzij de steun van mijn ploegmakkers. Ik kijk uit naar de rest van de week. Morgen ligt de focus op onze klimmers, maar de slotetappe kan me misschien ook wel liggen”

In onderstaande video kan u de etappe herbekijken en natuurlijk ook de sprint (video start automatisch vanaf 4:23:52).

Tijl is de jongere broer van Alfdan De Decker, die ook een verleden heeft in het peloton. De inmiddels 26-jarige Alfdan De Decker was prof, maar zette na 2021 een punt achter zijn wielercarrière.

LEES OOK. Voor ex-prof Alfdan De Decker is wielrennen nog enkel een leuke hobby: “Er is weinig respect voor profs bij kleine ploegen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen