© ATV

BASF krijgt eerste private 5G-netwerk in Antwerpse haven

De site van de Duitse chemiereus BASF krijgt het eerste private 5G-netwerk in het Antwerpse havengebied. Onder andere in Genk, Zeebrugge, Wallonië en op Brussels Airport zijn dergelijke private netwerken reeds actief.

Bron: Belga

De uitrol van 5G in ons land draait op volle toeren. Dinsdagochtend nog kondigde minister van Telecommunicatie Petra De Sutter aan te trekken voor 21 proefprojecten rond 5G.

In de Antwerpse haven is het dan weer de Limburgse telecomoperator Citymesh die aan een 5G-netwerk bouwt. Specifiek doet hij dat bij chemiebedrijf BASF. “Meer bandbreedte is optimaal voor de veiligheid”, klinkt het bij de partners. “5G helpt bij brandpreventie, het monitoren van installaties of teams, en het verhoogt de algemene efficiëntie van de haven.”

De komende twee jaar zullen de partners het private netwerk installeren op de site in Antwerpen. Daarna worden enkele industriële toepassingen op het netwerk geactiveerd. Zo komt er bijvoorbeerd een uitgebreider netwerk voor communicatie met locatiegegevens voor snelle interventies, livestreaming en het monitoren van gezondheidsgegevens.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER