De verzakking op het kruispunt van de Leopold- met de Willem Rossierstraat.© rr

Waterlek veroorzaakt verzakking op kruispunt Leopoldstraat

Mechelen -

Op het kruispunt van de Leopold- met de Willem Rosierstraat in de Mechelse stationsbuurt heeft zich dinsdag een verzakking voorgedaan. Er wordt ook gekeken naar een tijdelijke omleiding van het autoverkeer.

Sven Van Haezendonck

Op het kruispunt is er een gat in het wegdek geslagen. Technici van de uitvoeringsdiensten van de stad en watermaatschappij Pidpa kwamen ter plaatse. “Uit de holte die ontstaan is, is het water ondertussen weggepompt. Er is sprake van een waterlek in combinatie met een probleem in de riolering. Vermoedelijk gaat het om een breuk, want het water stroom weg”, vertelt Andy Frans, minder-hindercoördinator bij de stad Mechelen.

Verder onderzoek de komende uren en dagen moet duidelijk maken hoe groot de omvang van de schade is. Vanaf de vesten (R12) kan autoverkeer alleszins niet meer rechtstreeks naar de Leopoldstraat rijden. Dat gaat voorlopig via de parkeerstrook op de Van Benedenlaan. “Dat is natuurlijk geen ideale situatie. Daarvoor zoeken we een oplossing”, zegt Frans.

De verzakking komt er ook net op het moment dat er werkzaamheden plaatsvinden in de Leopoldstraat, om er een straat met tweerichtingsverkeer van te maken. Veel bestuurders hebben nog de gewoonte om via deze weg naar het station te rijden. De aanbevolen route is de nieuwe kiss- en ridezone van het station op de tangent (B101). Die kan je bereiken via de Schutters- en de Hendrik Speecqvest.(svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen