VRT zendt eucharistie uit vanuit de Sint-Trudokerk in Meerhout.© RR

VRT zendt eucharistieviering uit vanuit Sint-Trudokerk

Meerhout -

De Pastorale Eenheid van Meerhout-Laakdal valt dit jaar de eer te beurt om voor de VRT drie keer de televisie- en radio-eucharistie op zondagvoormiddag te verzorgen. De eerste uitzending staat zondag 19 maart om 10u gepland.

Annelies Frederickx

Voor de drie TV- en radio-uitzendingen van de eucharistie werken vrijwilligers uit de acht parochies samen om er stijlvolle vieringen van te maken. De zang wordt verzorgd door het gelegenheidskoor Heilige Norbertus. Meer dan vijftig zangers zullen onder de professionele leiding staan van de gerenommeerde koordirigente An Alen uit Laakdal.

De Meerhoutse organist Wim Van den Broeck zorgt vanop het orgel voor de muzikale zangbegeleiding en ook enkele meesterlijke orgelimprovisaties. De plaatselijke pastores gaan de viering gezamenlijk voor met norbertijn-pastoor Eric Seghers als hoofdcelebrant en predikant.

“De Pastorale Eenheid van de Heilige Norbertus ziet haar inzet voor deze VRT-vieringen als een waardevol engagement voor de duizenden kijkers en luisteraars die vaak omwille van ziekte of hoge leeftijd genoodzaakt zijn om vanuit ziekenhuizen, woonzorgcentra of huiskamers de zondagseucharistie vanop afstand mee te beleven”, duidt Eric Seghers.

“Het zet Meerhout met zijn historisch waardevolle Sint-Trudokerk op een unieke wijze op de kaart. Dit kerkgebouw heeft immers een bijzondere en unieke architectuur. De kerk brandde tijdens de Tweede Wereldoorlog helemaal uit en werd in de periode 1948-1967 heropgebouwd”, zegt Seghers nog. “De opvallende inrichting werd ontworpen door kunstenaar Camiel Colruyt, die daarbij vernieuwende inzichten hanteerde. Daarvan getuigt het centrale reuzenbeeld van de gekruisigde Christus die glimlachend boven alle pijn uitstijgt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners