Vuur leren maken zonder lucifers.© rr

Leer hoe je kan overleven in de natuur

Kapellen, Brasschaat -

De Gezinsbond Kapellen, Brasschaat en Natuurpunt slaan de handen in elkaar. De eerste dinsdag van de paasvakantie en dat is 4 april organiseren ze een workshop waarin zowel volwassen als kinderen leren overleven in de natuur.

De workshop gaat onder de naam “Bushcraft”. Deelnemers wordt aangeleerd hoe ze vuur kunnen maken zonder gebruik te maken van lucifers of een aansteker. Wie graag verneemt wat je in een bos kan vinden dat lekker eetbaar is, zit op deze sessie aan het goede adres. Er wordt ook uitgelegd hoe je kan overleven in de natuur en hoe je je kan beschermen tegen gevaarlijke dieren. De opleiding wordt gegeven op een plek in natuurgebied het Rood. De begeleider kreeg zijn opleiding in de Natuuracademie van Natuurpunt. Er wordt samengekomen op de hoek van Parijseweg en Streepstraat in Kapellen. 

De workshop staat open voor maximum 25 deelnemers en mikt op volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen tot 8 jaar worden begeleid door een van de ouders. Starten doe je om 13u30, het einde is voorzien om 17u30. Zelf een vieruurtje meebrengen kan, maar liefst drinkbussen en geen plastic flesjes. Deelnemen kost 9 euro, leden van Natuurpunt of Gezinsbond Kapellen en Brasschaat krijgen 2 euro korting. Betaal pas na bevestiging van de inschrijving.

(evdw)

Inschrijven: Gezinsbond.kapellen@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners