© ATV

Vrachtwagen verliest aanhangwagen met slib door technisch defect

Poltiezone Zara moest dinsdagochtend rond halfzeven uitrukken voor een ongeval op het kruispunt van de Kerkstraat met de Hogeweg in Massenhoven. Daar had een vrachtwagenchauffeur zijn aanhangwagen met slib verloren.

alya

In Massenhoven, op het kruispunt van de Kerkstraat met de Hogeweg, heeft een trucker dinsdagochtend rond halfzeven zijn aanhangwagen verloren. In de aanhangwagen zat slib en groen afval uit beken. “De schotel van de trekker was gebroken waardoor de oplegger is losgekomen”, zegt Els Kusters van politiezone Zara. “Er is een takeldienst gekomen en Brandweer Zone Rand Post Zandhoven was ook aanwezig om de baan te reinigen.”

De plaats van het ongeval ligt vlak bij de gemeentelijke basisschool ’t Kroontje van Massenhoven. De bewoners uit de Hogeweg zijn al lang vragende partij om het zwaar verkeer uit hun straat te bannen. Het gemeentebestuur zoekt mee naar een oplossing. Ook buurgemeente Ranst moet akkoord gaan.

De transporten met slib komen van het ruimen van de Antitankgracht in Schilde en Ranst. Eerst reden ze via Halle-Dorp, waar de straat nog veel smaller is en de huizen vlak tegen de baan staan op sommige plaatsen, waardoor het slib gevels en geparkeerde auto’s besmeurde. De aannemer beloofde toen indien nodig de route richting snelweg E313 aan te passen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV