Pedro Godoy (r) met de twee nieuwe gezichten in het Cantina-tam: Dave Quirijnen en Charlotte Vroemans. Pastoor Alvi Vasquez bewaakt de toog.© jaa

De Gezelligste Tafel smaakt naar meer: vernieuwd team van La Cantina gaat vaker in de potten roeren en groot hart tonen

Schoten -

De Gezelligste Tafel (DGT), de benefiet die La Cantina onlangs organiseerde en die haar naam helemaal heeft waargemaakt, was ook nog lucratief. Dave Quirijnen, één van de nieuwe gezichten achter de toog in de Schotense latina-enclave, ging de opbrengst van DGT samen met de Colombiaanse pastoor Alvi Vasquez zopas afgeven aan de dames van Appel & Ei, de noodlijdende sociale kruidenier.

Je kan de wereld niet alleen meer in juli zien in Schoten, tijdens het folklorefestival, maar tegenwoordig het hele jaar door. Toch Centraal- en Zuid-Amerika. La Cantina, al ruim tien jaar een populaire stek bij jongeren, is echt Spaanstalig gebied sinds Pedro Godoy (35) er enkele jaren geleden Bunt Ooms vergezelde als uitbater. De sympathieke Guatemalteek is er nog altijd, maar Bunt verliet het schip, in alle vriendschap.

Nieuwkomers

“Ik heb nu naast mijn echtgenote Lynn Quirijnen (32), ook bekend als personal trainer in Schoten, haar broer Dave (31) en zijn partner Charlotte Vroemans (32) aan boord kunnen hijsen in ons eigenaarscollectief. Het zijn stuk voor stuk echte aanwinsten”, prijst Pedro zich gelukkig. “Samen zullen we de koers van ons fijne café lichtjes wijzigen. Nog meer dan voorheen willen we deze plek een sociale dimensie geven. We willen niet alleen maar ons kostje verdienen, maar een café met een groot hart zijn.”

Onder meer nieuwkomer Charlotte stuurt La Cantina in de richting van meer solidariteit met wie het in onze maatschappij en elders in de wereld moeilijk heeft. “Dat doet ik ook al in m’n andere job, als finance manager voor de NGO Kiyo. We komen op voor kinderrechten, in onder meer Congo, Brazilië en de Filipijnen”, vertelt de bezige bij, die net als haar schoonzus Lynn ook nog mama is van twee kindjes.

Sfeerbeeld van De Gezelligste Tafel, het eerste evenement voor een goed doel dat onlangs plaatsvond in La Cantina.© Shana Van Roosbroek

Music & food

Een mooi voorbeeld tot wat de nieuwe vibes in La Cantina kunnen leiden, was onlangs al te beleven. Onder de noemer De Gezelligste Tafel kwamen zo’n tachtig mensen samen in het café om te genieten van muziek van onder meer het Anke Ludwig Trio, Usual en Coup de Ville. Pedro toverde samen met gelegenheidshulp Kevin Tang doorlopend een lekkere selectie op tafel van de Latijns-Amerikaanse keuken: nacho’s met guacamole en chile con carne. Lieve Vandenbussche van OKRA bezorgde iedereen ook nog een versgebakken pannenkoek.

Het La Cantina-team moest gek genoeg even zoeken naar een goed doel om de opbrengst aan te schenken, maar kwam via pastoor Alvi Vasquez uit bij Appel & Ei, de sociale kruidenier die door de stijgende armoede en achterblijvende overheidssteun zelf nu alle steun kan gebruiken. Dave Quirijnen kon samen met de pastoor zopas het bedrag van liefst 3180 euro gaan afgeven in Bloemendaal, waar Appel & Ei gevestigd is.

Lieve Vandenbussche bakte honderden pannenkoeken in La Cantina© Shana Van Roosbroek

Maandelijkse restaurantdag

Na deze geslaagde doorstart, kriebelt het bij Pedro & Co om wat vaker culinair uit de hoek te komen. “Momenteel rijpt het idee om maandelijks met een restaurantdag uit te pakken. Ik grasduin dan in het beste van wat de keuken van mijn land te bieden heeft. Met wat meeval kunnen we er in april mee van wal steken, telkens de eerste zondag van de maand. Intussen blijft ook Cantina On The Run, onze foodtruck, geregeld uitrijden naar feestjes en markten”, besluit Pedro het goednieuwsrapport uit La Cantina. (jaa)

La Cantina, Theofiel Van Cauwenberghslei 2 in Schoten. Alle dagen vanaf 14 uur behalve maandag.

Dave Quirijnen en pastoor Alvi Vasquez bezorgen de opbrengst van De Gezelligste Tafel aan Chrisje Smet van Appel & Ei.© RR

Pastoor Alvi Vasques reikte team La Cantina het idee aan om geld in te zamelen voor Appel & Ei en hielp bij het tappen van de pintjes.

Het zat gezellig vol tijdens de Gezelligste Tafel.© Shana Van Roosbroek

Coup de Ville.© Shana Van Roosbroek

Usual.© Shana Van Roosbroek

Het Anke Ludwig Trio.© JAA

Lekker!© Shana Van Roosbroek

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners