Alle kinderen zijn welkom op de speelpleintjes, maar niet alle toestellen zijn even inclusief.© gemeente Essen

Groen licht voor twee inclusieve speeltuigen

Essen -

De Essense gemeenteraad is er unaniem mee akkoord gegaan om dit jaar twee extra inclusieve speeltoestellen aan te kopen. Het voorstel kwam van CD&V-raadsleden Steff Nouws en Jan Suykerbuyk.

Op de jongste gemeenteraad stelden raadsleden Steff Nouws en Jan Suykerbuyk voor om op de speelpleintjes ook in extra inclusieve toestellen te voorzien. “Het is van belang dat iedereen kan genieten van de toestellen op een speelpleintje. Er waren de afgelopen jaren al wel wat initiatieven, denk maar aan de nestschommels, maar het mag gerust wat meer zijn.”

“In Essen moet er ook plaatsgemaakt worden voor een rolstoelschommel, een inground trampoline, een rolstoelvriendelijk speelhuis, een inclusieve draaimolen of een van de vele andere inclusieve toestellen.”

In oktober vorig jaar werd het vernieuwde buurtspeelpleintje Den Uil officieel geopend.© Gemeente Essen

De raadsleden pleitten er wel voor om de toestellen doordacht te plaatsen: “Niemand heeft er baat bij als dergelijke toestellen onaangeroerd blijven. Ze kosten wel wat. Een goed overleg met de welzijnssector, scholen, verenigingen of buren dringt zich op.”

Concreet stelden Nouws en Suykerbuyk voor om dit jaar werk te maken van de aankoop en plaatsing van twee extra inclusieve toestellen in Essen. Het schepencollege en de voltallige gemeenteraad ging unaniem akkoord met dit voorstel. (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners