Tuur Goormachtig uit Essen toont het gebrek aan ruime fietsenstallingen aan bushaltes bijvoorbeeld.© rr

Gemeenteraad steunt voorstel grotere parkeerplaatsen voor bakfietsen en e-bikes in Essen

Essen -

Bij enkele bushaltes en de stations in Essen en Wildert komen grote fietsparkeerplaatsen. Het voorstel van gemeenteraadslid Tuur Goormachtig (Vooruit) kreeg bijval op de jongste zitting.

Gemeenteraadslid Tuur Goormachtig (Vooruit) roept op tot meer parkeermogelijkheden voor elektrische bakfietsen en andere soorten fietsen. “Het gebruik van deze fietsen neemt de laatste jaren sterk toe, vooral bij jonge gezinnen die geen tweede of zelfs eerste auto meer aanschaffen. Maar er zijn momenteel geen of weinig speciale parkeerplaatsen voorzien bij winkels, stations of bushaltes. In steden worden dergelijke fietsen meestal gewoon op de stoep geparkeerd, wat daar soms voor overlast of gevaarlijke situaties kan zorgen”, merkt Goormachtig op.

Ook in Essen rijden meer bakfietsen rond. De nood aan ruimere plaatsen stijgt dan ook.© rr

Hij pleit er daarom voor om grote fietsparkeerplaatsen aan te leggen, bijvoorbeeld bij bushaltes en de stations in Essen en Wildert. “Deze parkeerplaatsen moeten goed uitgerust zijn en over voldoende sociale controle beschikken om diefstal en vandalisme te voorkomen. Daarnaast, en misschien vooral, moet er in het winkelkerngebied in ruimte voorzien worden om de bakfietsen op een veilige manier te stallen.”

Het voorstel van Goormachtig werd goed ontvangen bij de andere raadsleden. “Hopelijk onderneemt de gemeente snel actie om de parkeerproblemen op te lossen en het gebruik van fietsen verder te bevorderen.” (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners