Coach Bernd Hollerbach (l.) en zijn spelers konden hun ogen niet geloven.© Photo News

Referee Department: “Terechte penalty en VAR-interventie in KV Mechelen-STVV”

STVV schreeuwde moord en brand na de veelbesproken VAR-interventie op bezoek bij KV Mechelen. Maar het Referee Department geeft videoref Nathan Verboomen en scheidsrechter Wim Smet gelijk om de bal tien minuten voor tijd op de stip te leggen.

Domien Brepoels

LEES OOK. REACTIES. Hairemans bedankt Storm voor de afleiding bij zijn penalty, Defour: “Jij bent kapitein, trap jij maar”

Even terugspoelen naar zaterdagavond. Nadat in de 78ste minuut een vrije trap voor KV Mechelen uitmondt in een doeltrap voor STVV luistert scheidsrechter Wim Smet plots naar videoref Nathan Verboomen. Die ziet in Tubeke, wat iedereen in het AFAS-stadion was ontgaan. Da Cruz had de bal in de Truiense zestien van dichtbij tegen de elleboog van de opverende Hara gekopt. Verboomen roept Smet naar het scherm, waarna die naar de stip wijst. Tot woede van STVV, waar coach Bernd Hollerbach na afloop zijn spelers zelfs een spreekverbod oplegt. Ook bij KV Mechelen begrijpen ze niet goed wat aan de hand is.

Maar wat blijkt bijna 48 uur na de feiten. Zowel Verboomen als Smet hadden het bij het rechte eind. Dat is wat het Referee Department laat weten in zijn wekelijkse terugblik op maandag. “De STVV-speler raakt de bal met zijn arm/elleboog terwijl die van het lichaam is”, klinkt het. “Het Referee Department steunt de VAR-review en de beslissing van de scheidsrechter.”

LEES OOK. Lichte Mechelse strafschop zit Gianni Bruno en STVV nog steeds hoog: “Iedereen maakt fouten, maar dit…”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen