© ATV

Sciensano komt naar Borsbeek voor zijn eerste nationale gezondheidsonderzoek na Covid-19

Borsbeek -

Borsbeek is een van de Belgische gemeenten die Sciensano heeft uitgekozen om zijn zevende nationale gezondheidsenquête te houden. Tot februari 2024 kunnen inwoners van Borsbeek gecontacteerd worden door een interviewer.

Filip Spoelders

Sinds 1997 houdt Sciensano geregeld zo’n onderzoek om op de hoogte blijven van de gezondheid bij de Belgen. De volgende maanden zullen opnieuw 6000 toevallig geselecteerden huishoudens gecontacteerd worden.

Borsbeek is een van de gemeenten die aangeduid is. Een maand na het ontvangen van de uitnodiging zal een interviewer van het Belgische statistiekbureau contact opnemen met de vraag om deel te nemen en om een afspraak te maken.

Deelname aan de enquête is niet verplicht, maar het onderzoek van 2023 wordt als bijzonder belangrijk aanzien. “Het zal de eerste grootschalige bevraging na de COVID-19-crisis zijn. Daardoor zullen we de gezondheidstoestand van de bevolking kunnen vergelijken met de situatie van voor de epidemie”, zegt Stefaan Demarest, projectleider bij Sciensano.

De resultaten worden onder andere gebruikt om de gezondheidstoestand te evalueren en om aanbevelingen te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Borsbeek