Olivier Claesens reed al verschillende keren met hulpgoederen naar Oekraïne.© Olivier Claesens

Bornemnaars zijn solidair met Turkije, Syrië en Oekraïne

Bornem -

Meer dan een maand na de aardbeving in Turkije en Syrië en ruim een jaar na de start van de oorlog in Oekraïne worden er de komende tijd in Bornem nog verschillende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor de slachtoffers.

Ward Bosmans

Op zondag 19 maart is er tussen 10 en 19 uur een Turkse kermes in zaal Kloosterheide. Deze benefietactie wordt georganiseerd door de Stichting Vereniging van de Samenleving in samenwerking met de gemeente Bornem. Op het menu staan onder andere pannenkoeken, gebakjes, baklava, taartjes, snacks en pizza’s. Wie hiervan komt smullen steunt automatisch de slachtoffers van de aardbeving. Tijdens het evenement wordt ook oude kleding ingezameld waarvan de opbrengsten in naverkoop (per kg) rechtstreeks naar de slachtoffers gaan.

Een tweede actie wordt georganiseerd ten behoeve van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het gaat om een benefietconcert op zondag 16 april om 15 uur in de centrumkerk in Bornem. Organisator van dit concert is Olivier Claesens, een Mariekerkenaar die al verschillende malen naar Lviv is gereden om er hulpgoederen te leveren. Om die transporten te kunnen blijven financieren organiseert Olivier een benefietconcert in samenwerking met Duo Landini. Duo Landini zijn twee Bornemse topmusici, violiste-altiste Jenny Spanoghe en organist-componist Jan Van Landeghem. Ze treden op in binnen-en buitenland en oogsten overal succes. Het concert bestaat uit werk van Bach, Max Bruch, Buxtehude en Jan Van Landeghem.

Ter plaatse kan ook een cd aangekocht worden. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het goede doel. Tijdens het concert worden ook schilderijen van Jenny tentoongesteld én wordt ‘Poem of Tears’ gespeeld. Dat is een compositie van Jan Van Landeghem, gemaakt in 2022, die Jenny zal spelen.

Organisator Olivier Claesens doet alle transporten van hulpgoederen in eigen beheer. Hij levert ze zelf af in een erkend hulpcentrum in Lviv. Op die manier is hij zeker dat alle goederen goed terechtkomen. Hij reed ondertussen al negen keer naar Oekraïne. Met het geld dat gedoneerd wordt, koopt hij goederen aan waar op dat moment het meeste vraag naar is.

Kaarten voor dit concert kosten 10 euro in voorverkoop, aan de kassa kosten ze 15 euro. Wie Olivier Claesens wil steunen, kan hem contacteren op het mailadres olivier@claever.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER