© ATV

Explosie bij brand in Ekeren blijkt gasontploffing

Ekeren -

De explosie die zondagochtend plaatsvond in een gebouw aan de Prinshoeveweg in Ekeren was een gasontploffing. Dat heeft een branddeskundige vastgesteld. De twee huisbazen werden verhoord, maar mochten na verhoor beschikken. Bij de explosie raakten meerdere mensen gewond, een 44-jarige bewoner raakte levensgevaarlijk gewond.

Alexandro Yaramis, Sam Reyntjens

Omwonenden van een gebouw in de Prinshoeveweg in Ekeren werden zondagochtend rond 6.30u opgeschrikt door een enorme knal. Op de begane grond van het gebouw met drie woonlagen werd door de kracht van de ontploffing de garagepoort uit haar hengels geduwd, die vloog zelfs de straat op. Een 44-jarige bewoner, die op de gelijkvloerse verdieping woont, werd met zware brandwonden naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht. Volgens de buren gaat het om een Roemeense man met een transportbedrijf.

LEES OOK: Bewoner (44) in levensgevaar na explosie bij uitslaande brand in Ekeren

Op de tweede verdieping drukte de kracht van de explosie de ramen aan de voorzijde van het gebouw eruit. Twee bewoners van die verdieping, een moeder en haar kind, raakten lichtgewond door glasscherven. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners van de eerste verdieping bleven ongedeerd en werden door omwonenden geholpen en uit het gebouw gehaald. Op die verdieping richtte de ontploffing van buitenaf geen zichtbare schade aan.

Hoewel de huisbaas zondagochtend verklaarde dat er geen gas meer gebruikt werd in de appartementen, maar alles met elektriciteit werd verwarmd, blijkt de explosie toch een gasontploffing. Dat heeft een branddeskundige vastgesteld.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV