Zomerbars hebben geen geheimen meer voor de drie Kempense kornuiten achter Beer 4 Nature: hun zomerbar Bar 4 Nature kende vorig jaar op de Keiheuvel een groot succes.© rr

Bar 4 Nature op Keiheuvel krijgt broertje in Prinsenpark

Retie, Balen, Mol -

Het Kempense trio achter brouwerij Beer 4 Nature opent 29 april een pop-upzomerbar aan het nieuwe onthaalgebouw in het provinciaal domein Prinsenpark in Retie. Deze Bar 4 Nature wordt het broertje van de bar op domein Keiheuvel in Balen.

Hans Otten

De provincie Antwerpen lanceerde eind januari een oproep naar horecaondernemers die tijdens de lente en zomer een pop-updrankgelegenheid willen uitbaten aan de toegang naar het provinciaal domein Prinsenpark in Retie. Die tijdelijke bar zou er een plekje krijgen op het groene plein tussen het nieuwe onthaalgebouw en de kleine speelzone. Het provinciebestuur heeft met het trio achter de Kempense brouwerij Beer 4 Nature een overeenkomst bereikt over de uitbating.

“Zalig, he? We kijken er superhard naar uit om op deze prachtige locatie een zomerbar te openen”, zegt een erg enthousiaste Kevin Vleminx, die samen met Pieter Vanhoof en Jeroen De Muynck drie jaar geleden Beer 4 Nature oprichtte. Het concept is redelijk uniek: de opbrengst van de eigen bieren die de drie heren uit Mol en Balen bedenken en verkopen, stoppen ze in de aankoop van bossen om die voor het publiek open te stellen.

De nieuwe Bar 4 Nature moet op het groene plein naast het onthaalgebouw komen.© RR

“We hebben inderdaad ervaring opgebouwd met onze Bar 4 Nature op de Keiheuvel in Balen, maar die blijft ook dit jaar nog bestaan. Het contract voor Keiheuvel loopt voor vijf jaar, dat met het Prinsenpark voor drie jaar. We willen dus twee bars tegelijk runnen. Ja, dat is veel werk, maar we zijn met drie man, he. En voor Keiheuvel hebben we net een ploeg van 28 medewerkers aangesteld. Voor het Prinsenpark moeten we nog met dat werk beginnen. Het gaat nog druk worden voor we op 29 april openen.”

Gemis

De bedoeling is dat Bar 4 Nature er in principe tot begin oktober blijft staan. Voor en na de zomervakantie is de pop-up enkel op woensdag en in het weekend geopend, tijdens de twee vakantiemaanden iedere dag. “Vorig jaar kenden we ook in oktober en november nog schitterend weer. Het voornemen is te bekijken of we ook in het Prinsenpark bij uitstekend weer in oktober toch kunnen openen. Maar dat zien we later wel.”

Wie vreest dat de bar de prachtige natuur van het Prinsenpark gaat storen, wil Kevin Vleminx geruststellen. “Het zou een beetje raar zijn dat initiatiefnemers die zich actief voor meer natuur inzetten vervolgens tot een kot in de nacht muzikale feestjes gaan bouwen. Dat is helemaal niet het soort zomerbar waar wij voor staan. Wij willen een gezellige ontmoetingsplaats zijn voor mensen die na een wandeling, fietstocht of jogpartijtje in alle rust en in een mooie omgeving wat willen drinken. Dat is nu toch een gemis in het Prinsenpark. Zeker wanneer je er met vrienden afspreekt om te gaan wandelen, is het nadien altijd een gedoe als je samen nog iets wil gaan drinken. Onze Bar 4 Nature biedt dan een ideale oplossing.”

beer4nature.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mol