Antwerpse postkaarten, handgehaakte truien en fijne ringen: dit zijn de shoppingtips van citta

Lifestyle met een hart voor Antwerpen. Wij geven je elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Groeten vanop de Grote Markt

Een postkaart van de Grote Markt (1,50 euro).© Gert Paenen

Gert Paenen, het brein achter Galerie Frits, heeft duidelijk iets met Antwerpen. In zijn webshop koop je kaarten met grappige Antwerpse quotes en meer gestileerde versies die refereren aan de iconische gebouwen van de stad. Nieuw uit zijn creatieve koker is deze illustratie van de gildenhuizen op de Grote Markt. “Het is zowat de bekendste gevelrij van Antwerpen”, zegt Gert. “De panden zelf zijn trouwens niet allemaal eeuwenoud, er zijn er bij die zelfs pas na de Tweede Wereldoorlog zijn heropgebouwd in de oude stijl. Toch blijft het een iconisch stukje Antwerpen dat helemaal in deze reeks thuishoort.” Naast postkaarten verkoopt Gert ook prints op stevig papier (29 euro).

Galerie Frits, Sint-Pieterstraat 5, 2000 Antwerpen, www.galerie-frits.com

Nieuwe koers vor LN Knits

Ellen Kegels in de Crochet Cathy Jumper, een handgehaakte trui in hippielook (409 euro).© Wouter Struyf

We kennen LN Knits vooral van het fairtradebreigoed in alpacawol. Na twaalf jaar brengt de onderneemster achter het merk, Ellen Kegels, voor het eerst een ready-to-wear-collectie uit. Ook komt er een nieuwe reeks badpakken en bikini’s in geüpcyclede materialen.

Je koopt de stuks voortaan alleen nog maar online of tijdens de open showroomdagen. Ellen heeft besloten om niet meer via multimerkenwinkels te verkopen om op die manier de prijs betaalbaar te houden. Voor wie graag breit, pakt ze binnenkort uit met knitting boxen, een totaalpakket met patronen, wol, breinaalden…. waarmee je zelf aan de slag kan.

www.lnknits.com

Focus op ringen

Ringen van PIPPA laten zich ideaal combineren met elkaar.© Elien Jansen

Met een vader en grootvader actief in de diamantindustrie, werd de interesse van Philippa Claes voor edelstenen al op jonge leeftijd gewekt. Zopas lanceerde ze met PIPPA haar eigen juwelenmerk waar de ring centraal staat. “Want een ring is het juweel dat het meest zichtbaar is. Je gebruikt je handen om te communiceren en interactie aan te gaan”, aldus Philippa. De ringen zijn stuk voor stuk fijne exemplaren van 18-karaats goud, versierd met een natuurlijke edelsteen. “Ze lenen zich bovendien perfect om met elkaar te combineren. Het idee is dat je altijd kunt ‘bijbouwen’.” Een ring van PIPPA heb je vanaf 400 euro. Philippa werkt alleen op afspraak en gaat samen met jou op zoek naar de ideale kleursteen.

Showroom PIPPA, Van Breestraat 29, 2018 Antwerpen, www.pippa-antwerp.com, pippa_antwerp op Instagram