Spencer Butterfield vierde de bekerwinst van de Giants op een brancard.© BELGA

Spencer Butterfield met de Belgische Cup en zijn MVP-trofee.© BELGA

1 / 2
thumbnail: Spencer Butterfield vierde de bekerwinst van de Giants op een brancard.
thumbnail: Spencer Butterfield met de Belgische Cup en zijn MVP-trofee.

MVP Spencer Butterfield acht tot tien maanden out met gescheurde patellapees

Spencer Butterfield dirigeerde Telenet Giants Antwerp naar de bekerwinst tegen Oostende, maar viel in het slotkwart uit met een knieblessure en moest op een brancard het parket verlaten. De diagnose is hard: een gescheurde patellapees. “Een scan bracht bevestiging en Spencer gaat vandaag al onder het mes. Er wacht een lange revalidatie van acht tot tien maanden,” zei Koen Embrechts van de medische staff van de Giants.

Patrick Ceulemans

LEES OOK. Telenet Giants Antwerp stunt en pakt beker: knappe zege tegen ongenaakbaar gewaand Oostende

Er wordt zelfs gevreesd voor zijn carrière, al zal dat pas na de operatie duidelijk worden. De 30-jarige en 1m92 grote Amerikaanse forward is niet alleen een driepuntspecialist, hij is ook het hart van Telenet Giants Antwerp. Met veel vista en flair en vooral niet vies om ook het “vuile” werk in defense op te knappen.

“Wij zijn ongelooflijk fier dat we voor de derde keer in vijf jaar de Belgische Cup opnieuw naar Antwerpen kunnen brengen. Maar, onze focus gaat in eerste instantie ook naar Spencer en zijn familie. Dit is voor hem een zware klap om te incasseren,” zei Eddy Faus. De general manager van de Giants zorgde dat Spencer Butterfield na een succesvolle carrière bij onder meer Nanterre, Alba Berlijn en Tenerife in november naar de Sinjoren kwam. Hij gaf onmiddellijk zijn visitekaartje af en was de x-factor na een mislukte competitiestart bij Telenet Giants Antwerp. De Giants eindigden tweede na de reguliere Belgische fase in de BetFirst BNXT League en wonnen dus zondag in bomvol Vorst Nationaal de Beker van België en tegen Oostende.

Spencer Butterfield dropte vijf bommen, scoorde 18 punten en werd uitgeroepen tot MVP van de bekerfinale. Op acht minuten van het einde viel hij echter uit met een zware knieblessure. Hij volgde de rest van de wedstrijd op een brancard met de knie stevig ingepakt met ijs. “Ik kan moeilijk onder woorden brengen wat ik op dit moment voel. Ik ben heel blij voor de ploeg, de club, de vele fans en de stad Antwerpen. Maar ik zit ook met gemengde gevoelens. Dat ik mijn knie blesseer, is hartverscheurend en ik ben ook enorm teleurgesteld dat ik dit seizoen niet meer zal kunnen spelen. Ik wilde met de Giants ook in het kampioenschap op zoek gaan naar meer succes. Ik weet niet precies wat er gebeurd is. Ik denk niet dat iemand mij raakte, maar ik voelde plots iets in mijn knie. Ik ben wel blijven kijken, want ik wilde ook kunnen genieten van dit moment,” zei Spencer Butterfield die door zijn ploegmaats mee werd betrokken in de festiviteiten.

Op zoek naar vervanger

Telenet Giants Antwerp gaat op zoek naar een vervanger. “De deadline om nog een transfer te doen is 15 maart en we moeten dus snel handelen,” aldus nog Eddy Faus. Zondag trekt Telenet Giants Antwerp in het kader van de tweede speeldag van Elite Gold naar Zwolle waar Landstede Hammers wacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal