De fietsverbinding moet aansluiten op het Victoriaplein in Meer.© ram

Fietsverbinding tussen Driehoekstraat en Victoriaplein komt er niet op korte termijn

Meer -

Het stadsbestuur van Hoogstraten heeft een fietsverbinding tussen de Driehoekstraat en Victoriaplein in Meer niet opgenomen in het meerjarenplan. Toch is het de bedoeling om die te realiseren.

De dorpsraad en heel wat inwoners van Meer zijn al enkele jaren vragende partij om het voetpad achter de voormalige brouwerijsite door te trekken tot het Victoriaplein en mogelijk later nog tot Frankenberg. “We zijn voorstander om er een veilig fiets- en voetpad aan te leggen”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). “Het traject loopt over privégronden en dat maakt dat het een zeer langdurig proces zal worden. Het onteigenen van privégronden voor een trage weg is zeer moeilijk. De enige weg om deze ambitie te realiseren, is vrijwillige afstand door de eigenaars.”

Ik doe een suggestie om een werkgroep op te richten met geïnteresseerde mensen en aangelanden. Die kunnen samen met de eigenaars van de gronden zoeken naar de ideale oplossing en een plan uitwerken.” Het stadsbestuur reserveert met het oog op deze fietsverbinding een strook van drie meter breed ten zuiden van het voormalige postgebouw in Meerdorp. Zo wordt een ontsluiting aan die kant mogelijk als er ooit een fiets- en wandelverbinding komt. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners