Leerzaam en ontspannend en ook lekker.© RR

Wafelrestaurant wordt gesmaakt

Reet -

Afgelopen vrijdag vond in de Vrije Basisschool De Wingerd aan de Molenstraat een eerste editie van hun wafelrestaurant plaats. Alle grootouders genoten van de heerlijkste wafels die door de leerlingen van het zesde leerjaar werden klaargemaakt.

 

Er warenb net voldoende tafels voor de vele eters.© RR

Onder een toeziend oog van juf Ine en meester Dirk hadden de leerlingen er een hele klus aan om voldoende wafels te bakken. Zij zorgden zowel voor het onthaal, de bediening en de afwerking van de wafels. Ook de afwas en de afrekening aan de kassa brachten ze tot een goed einde.

De grootouders kregen voor of na hun bezoek aan het restaurant ook een rondleiding in de school. Die organisatie was dan weer in handen van de leerlingen van het vijfde. Een geslaagde namiddag met heel wat enthousiaste grootouders en trotse leerlingen die tegelijk heel wat vaardigheden aanleerden.

Verkoop aan kraampje

Naast de eters genoten vooral ook de leerlingen van dit initiatief. Aan het einde van de namiddag werden alle juffen en meesters van de school op een wafel getrakteerd.

Ook konden andere bezoekers en ouders wafels kopen aan het kraampje dat aan de schoolpoort opgesteld stond. Nu reeds kijken de leerkrachten uit naar een tweede editie van dit initiatief.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerpen na corona: sociaal welzijn