© REUTERS

Gary Lineker mag terugkeren als ‘Match Of The Day’-presentator na heisa rond tweet: “Het waren surreële dagen, maar ik bedank iedereen voor de steun”

Gary Lineker mag het BBC-voetbalprogramma Match Of The Day opnieuw presenteren, na de heisa over zijn tweet waarin hij het asielbeleid van de Britse regering bekritiseerde. Dat meldt Sky News. Er worden nog wel verdere gesprekken gevoerd over de mate waarin de presentator zijn persoonlijke mening mag uiten op sociale media.

jvh

LEES OOK. Hoe één tweet van een voetbalgod de BBC (en de Britse regering) in een diepe crisis stortte

Lineker uitte onlangs kritiek op de nieuwe asielplannen van de Britse regering, die hij vergeleek met die van het Duitsland uit de jaren 30. Conservatieve parlementsleden eisten daarop zijn ontslag als presentator bij de openbare omroep, waarna de BBC Lineker tijdelijk “in onderling overleg” van het scherm haalde. Dat lokte dan weer kritiek uit van collega’s van Lineker, die van oordeel waren dat de BBC daarmee plooide voor politieke druk. De fors ingekorte voetbalprogramma’s van de omroep waren dit weekend dan ook zonder presentatie, commentaar of analyse te zien.

De BBC keert nu dus terug op haar beslissing en zou zich volgens bronnen van Sky News ook excuseren bij Lineker. Er zouden echter nog wel gesprekken gevoerd worden over de mate waarin Lineker in de toekomst zijn persoonlijke mening mag uiten op sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER