Tijdens de kick-off van 1000 km voor Kom op tegen Kanker vertegenwoordigde schepen Herman Jongenelen

Stabroek wil Warmste Erehaag vormen tijdens 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker

Stabroek, Hoevenen -

Tijdens de kick-off van de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker werd de gemeente Stabroek voorgesteld als middagstad. Stabroeks schepen Herman Jongenelen (CD&V) was erbij.

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop duizenden mensen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team brengt in aanloop naar het evenement minstens 5500 euro samen voor kankeronderzoek. De 1000 km bestaat uit acht ritten van 125 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad en terug. Die middagsteden zijn dit jaar Stabroek, De Pinte, Waregem en Heusden-Zolder. 

Vrijdag 19 mei fietsen de pelotons dus naar middagstad Stabroek. In Hoevenen aan de sportterreinen van Attenhoven genieten de sportievelingen van een maaltijd. Er wordt ook gezorgd voor randanimatie. Sam Gooris en Fixkes treden op. De pelotons rijden naar Hoevenen via Brasschaat en Kapellen of via Wuustwezel en Kalmthout. Een definitieve keuze wordt later gemaakt.

Warmste erehaag

De vier middagsteden strijden tijdens het hemelvaartweekend ook voor de titel van Warmste Erehaag. Wie de pelotons het warmst onthaalt met de luidste aanmoedigingen, het meeste sfeer en de langste erehaag grijpt die titel. Schepen Herman Jongenelen liet alvast weten dat Stabroek alles gaat doen om die strijd te winnen. Voor de opvang van de fietsers en (logistieke) organisatie van het evenement zijn er al heel wat vrijwilligers die zich hebben gemeld. Maar de organisatie zoekt nog een kleine dertig mensen om mee te helpen.

(evdw)

Info op www.de1000km.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners