© NurPhoto via Getty Images

Jago Geerts start motorcross-seizoen met overtuigende zege in Argentinië

Jago Geerts (Yamaha) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Argentinië in de MX2-klasse op zijn naam geschreven, dat is de openingsmanche van het seizoen in het wereldkampioenschap.

Maarten DelvauxBron: BELGA

LEES OOK. Jago Geerts en Brent Van Doninck beginnen met veel ambities aan WK motorcross: “De ambitie? De wereldtitel mee naar Balen pakken”

In Patagonië was de regerende vicewereldkampioen in beide reeksen de beste. In de eindstand haalde hij het zo met 50 punten van de Italiaan Andrea Adamo (KTM/40 punten) en de Fransman Thibault Benistant (Yamaha). Liam Everts (KTM) werd met 24 punten negende, de zestienjarige Lucas Coenen (Husqvarna) sloot met twaalf punten af op de veertiende plaats. Zijn tweelingbroer Sacha was er in Argentinië niet bij vanwege een schouderblessure.

Na het vertrek van Tom Vialle mikt Geerts op de wereldtitel in zijn laatste jaar voor zijn overstap naar de koningsklasse. Op zijn palmares staan er al drie vicewereldtitels op rij en voordien werd hij ook al eens derde in het kampioenschap.

In de MXGP-klasse won de Spanjaard Jorge Prado (GASGAS) eerder op zondag de eerste reeks. Bij afwezigheid van de geblesseerde wereldkampioen Tim Gajser haalde Prado het in Patagonië van de Fransman Romain Febvre (Kawasaki) en diens landgenoot Maxime Renaux (Yamaha). Brent Van doninck (Honda), na het afhaken van Jeremy Van Horebeek de enige Belg in de MXGP, de koningsklasse in de motorcross, nestelde zich met een achtste plaats meteen in de top tien. De tweede reeks wordt zondagavond nog gereden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorcross