Thomas Liekens (rechts) zorgde met een olympisch doelpunt mee voor de ommekeer bij Putte.© mpics

Putte springt naar de leiding na zege tegen Hallaar: “Titel mogen we niet meer laten schieten”

Putte boekte een zeer belangrijke zege in de titelstrijd. Na een 2-0-achterstand bij de rust, scoorde het snel tegen en daarna nam het de wedstrijd helemaal in handen. Met drie mooie doelpunten, waarbij de wind ook een rol speelde, pakte het uiteindelijk de overwinning. Trainer Pieter-Jan Boogers was dan ook erg opgetogen: “Ik vond ons in de tweede helft voetballend heel sterk.”

Gino Van Looy

“Ik vond onze eerste helft ook niet slecht, maar Hallaar toonde zich veel efficiënter”, begint Boogers. “Die 2-0-ruststand was niet helemaal de juiste weergave van de wedstrijd, maar ik dacht tijdens de rust wel dat het moeilijk zou worden. Hallaar verliest weinig punten op eigen veld en er stond dan ook nog eens veel volk langs de kant. Maar dat snelle tegendoelpunt gaf ons hoop en door de wind kon Hallaar ook geen lange bal meer trappen om onder onze druk uit te komen. Ik vond ons in de tweede helft voetballend heel sterk en we gaven ook niks meer weg. We hebben als team laten zien dat we echt voor die titel willen gaan en er ook de kwaliteiten voor hebben. Nu staan we eindelijk op kop en met nog zes matchen te gaan, mogen we dat niet meer laten schieten. Maar we staan slechts een punt voor, veel is dat niet. Moesten we nu de titel nog laten schieten, zou dat voor mij een heel grote ontgoocheling zijn. Maar we hebben dat scenario al in de groep besproken. Als we de titel niet pakken, gaan we resoluut voor de eindronde, dan mag de ontgoocheling niet overheersen. Maar aan het verspelen van de titel denken we nu uiteraard niet. (lacht)

Nog zes finales

Ook flankverdediger Jasper Spruyt was dolgelukkig. “Ik vond onze tweede helft heel sterk. Maar ook tijdens de pauze had ik een goed gevoel, omdat ik ons ondanks de achterstand niet slecht vond spelen. En we wisten dat we de tweede helft wind mee zouden hebben. Die heeft ons zeker geholpen met het druk zetten, en ook met scoren zoals dat olympisch doelpunt van Liekens.”

De zes wedstrijden die nu komen moet Putte meer dan waarschijnlijk allemaal winnen, wil het de titel pakken. “Dat worden nog zes finales waarin we elke week van nul starten. Tegen Hallaar hebben we misschien al wat kampioenengeluk gehad, want een 2-0-achterstand zet je niet zo maar recht. We zijn al een paar seizoenen heel dicht bij de titel geweest, maar nu wil ik hem echt niet meer laten ontglippen. Ik speel al twaalf seizoenen in derde en wil met Putte nu echt promoveren naar tweede. Alle ploegen die tegen ons gaan spelen, zullen ons willen kloppen, dus ik denk dat elke match even moeilijk gaat zijn. Nu staan we aan de leiding en die willen we niet meer afgeven.”

Hallaar en Jasper Janssens geven zege nog uit handen tegen Putte: “We zaten bij de rust nog op rozen”

Hallaar leek al tijdens de rust, met een 2-0-tussenstand, de zege voor het grijpen te hebben. Maar een snel tegendoelpunt van Putte veranderde alles. De teleurstelling viel dan ook van het gezicht van Jasper Janssens af te lezen. “Dit is echt zuur”, klonk het.

“Tijdens de rust had ik dit nooit verwacht”, begint Janssens. “Onze eerste helft was goed, maar direct na de pauze scoorden zij meteen de 2-1 en leek de schrik er bij ons in te sluipen. Putte kreeg natuurlijk nieuwe hoop. De wind speelde ook nog mee, de tweede helft hadden we die tegen en Putte scoorde de gelijkmaker nadat een voorzet gedragen door de wind binnen ging. We zijn er nog wel enkele keren uitgekomen, maar de laatste pass was dan net niet goed zodat een derde doelpunt er niet inzat. Als je kampioen wil spelen, mag je een 2-0-voorsprong niet uit handen geven, zeker niet voor zo veel publiek.” Door deze nederlaag staat Putte nu op kop, met een punt voorsprong op Hallaar. Met nog zes wedstrijden te spelen heeft Hallaar zijn lot dus niet meer in eigen handen. “Dat is de trieste conclusie na deze wedstrijd. Daarom voelt deze nederlaag ook zo zuur aan. Maar de strijd is natuurlijk nog niet helemaal gestreden, we moeten druk blijven zetten op Putte. We willen ook promoveren, gelukkig hebben we een eindrondeticket al op zak. Maar het blijft een spijtige zaak dat we verliezen, hoewel we tijdens de rust echt op rozen zaten. Die nederlaag had echt niet gemoeten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen