© Mpics

Tim Van Hemel moet in Retie zijn meerdere erkennen in Thibaut De Smet: “Kleine foutjes maakten het verschil”

West-Vlaming Thibaut De Smet heeft op een overtuigende wijze de Energieconcepten Cross Duatlon in Retie gewonnen. De wereldkampioen crossduatlon -23 uit Waregem zette druk vanaf de eerste meter lopen, maakte het verschil tijdens het mountainbiken en liet zich niet meer bedreigen in de afsluitende loopproef.

Tim Van Hemel finishte op veertig seconden als tweede. Zijn gelukwensen aan de winnaar waren hartelijk. “Thibaut is een topper. Ik ben blij dat ik mij met hem heb kunnen meten. Maar winnen zat er niet in”, knikte de atleet uit Balen. “Na de start werd aan 2min50 per kilometer gelopen. Dat was te snel voor mij, want ik train momenteel voor het langere triatlonwerk. Naar het einde van de vier km kon ik toch aansluiten bij de kop van de wedstrijd. Maar in het mountainbiken maakte ik een technisch foutje. Thibaut sloeg meteen een kloof en dichterbij komen zat er niet meer in, integendeel.

Teleurgesteld toonde Van Hemel zich allerminst. “Ik moest mij aanpassen aan dit explosieve werk maar zette een goede prestatie neer. Ik ga mij nu voorbereiden op de halve marathon van Helmond (16/4). Daar wil ik een goede richttijd neerzetten en dan verder opbouwen naar de halve triatlon van Marbella (7/5) en de volledige van Klagenfurt (18/6). Toch was het nog eens leuk om voor eigen supporters van het korte werk te proeven”, lachte hij. (make)

© Mpics

© Mpics

© Mpics

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek