ANALYSE GOOTS. “Janssen is nu net op zijn sterkst. Zijn beslissing om Oranje vaarwel te zeggen, vind ik vreemd”

Op een week tijd telt Antwerp plots twee internationals minder. Toby Alderweireld zwaaide af bij de Rode Duivels, zondag maakte goalgetter Vincent Janssen bekend dat hij zich niet meer ter beschikking stelt van het Nederlands elftal. En dat nieuws kwam bij onze huisanalist Patrick Goots als een verrassing.

Patrick Goots

LEES OOK. COMMENTAAR. “Voetballers trekken wel aan de alarmbel over de overvolle kalenders, maar de bobo’s luisteren niet”

“Drie internationals uit de Lage Landen die in minder dan een week tijd de pijp aan Maarten geven... Dat had ik niet zien aankomen. Toby Alderweireld maakte een bocht van 180 graden, door eerst te zeggen dat hij zou doorgaan bij de Duivels en dan toch besloot af te zwaaien. Hij is 34, een jaartje jonger dan Simon Mignolet. Ik kan begrijpen dat die twee rijpe dertigers vanwege de fysieke belasting voorrang geven aan hun club. Zeker in het geval van Mignolet, die in de schaduw staat van Thibaut Courtois, een van de beste keepers ter wereld. Maar de beslissing van Vincent Janssen om Oranje op zijn 28ste vaarwel te zeggen, vind ik vreemd. Op die leeftijd ben je op je sterkst. Dat laat Janssen ook zien. Na zijn terugkeer uit Mexico had hij een inloopperiode nodig, maar vervolgens kwam hij in een geweldige vorm terug van het WK in Qatar. Janssen wordt week na week beter. Hoe hij bij zijn goal in Seraing de bal op de eigen helft ophaalde en volledig zelf de aanval opzette, was fenomenaal.”

LEES OOK. Vincent Janssen zet punt achter interlandcarrière voor Oranje: “Focus op Antwerp”

“Denkt hij onder Ronald Koeman geen eerste keus te zijn en wil hij daarom liever zijn tijd in zijn familie steken? Nochtans is de concurrentie voorin bij het Nederlandse elftal allesbehalve moordend. Hoewel Janssen zich nu vol op zijn club gaat toeleggen, vind ik zijn beslissing ook voor Antwerp niet zo’n goed nieuws. Internationals in de rangen hebben, vergroot je naam en faam. Al heeft Antwerp volgende week met Arthur Vermeeren misschien wel weer een nieuwe Rode Duivel. Zo snel kan het ook gaan in het voetbal. En als Jürgen Ekkelenkamp aan de lopende band blijft scoren, komt ook hij een stapje dichter bij een selectie voor Oranje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER