Gedelegeerd bestuurders Ben Ooms en Bart Geentjens in de interieurafdeling van het nieuwe inspiratiecentrum.© Ronny van den Ackerveken

Ooms Woonrealisaties opent inspiratiecentrum: “Veel meer plaats voor interieurafdeling”

Rijkevorsel -

Voor Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel was het een historisch weekend. Na meer dan twee jaar is het nieuwe inspiratiecentrum op de Oostmalsesteenweg klaar en daarom mocht iedereen een kijkje komen nemen. In het gebouw doen klanten op drie verdiepingen ideeën op voor bouwen of renovatie. “Keukens en kasten maken we zelf.”

Ronny van den Ackerveken

Het Rijkevorselse familiebedrijf werd in 1954 opgericht en heeft 130 personeelsleden in dienst. Met het inspiratiecentrum is Ooms Woonrealisaties klaar voor de toekomst. “De oppervlakte van het gebouw is 3.300 vierkante meter, waarvan 2.200 vierkante meter bestaat uit toonzaal”, vertelt Bart Geentjens. Hij is samen met Ben Ooms gedelegeerd bestuurder. “Vroeger waren onze kantoren en toonzalen ondergebracht in een villa, maar die werd te klein. Het inspiratiecentrum is een hele stap vooruit. In de kelder bevindt zich alles wat met ruwbouw te maken heeft. De begane grond is de inspiratieruimte voor onder andere trappen, binnendeuren en vloertegels. Op de eerste verdieping hebben we de interieurafdeling ondergebracht, die nu meer plaats heeft. Keukens en kasten maken we zelf in ons atelier. Sommige klanten reageren wat verbaasd als ze dat horen.”

“Vroeger deden we bijna uitsluitend nieuwbouw, maar intussen zijn er meer en meer mensen die willen renoveren. Daar spelen we ook op in met het nieuwe inspiratiecentrum. Voor de beide segmenten kunnen klanten hier terecht voor advies en ideeën.”

Het openingsweekend bracht veel volk op de been.© Ronny van den Ackerveken

Leslokaal

De bouw van het inspiratiecentrum nam meer dan twee jaar in beslag. “De afwerking en de inrichting hebben we zelf gedaan”, legt Bart Geentjens uit. “Dat moest gebeuren zonder dat het andere werk in het gedrang kwam. Het gebouw is heel energiezuinig, het water wordt verwarmd met de warmte die de servers afgeven. Ook handig dat we nu een eigen leslokaal hebben, vroeger gingen we daarvoor buitenshuis. We beschikken over twaalf ruimtes om klanten te ontvangen. Dat is nodig, want tijdens het bouw- of renovatietraject komen ze meerdere keren langs.”

Aan de vooravond van het openingsweekend werden de festiviteiten op gang getrapt met genodigden. De eer om het lintje door te knippen, was voor de 93-jarige Maria Geens. Zij is de weduwe van oprichter Jan Ooms senior.

www.ooms.be

© Ronny van den Ackerveken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rijkevorsel