© ATV

Telenet Giants Antwerp stunt en pakt beker: knappe zege tegen ongenaakbaar gewaand Oostende

Telenet Giants Antwerp heeft voor de vijfde keer in de geschiedenis de Belgische beker gewonnen. De Giants haalden het in een spetterende finale van favoriet Oostende, dat niet op de afspraak was (77-71).

redBron: Belga

Antwerp heeft zich verzekerd van de Beker van België basket voor mannenteams. De Giants versloegen zondagnamiddag in de finale in Vorst Nationaal Oostende met 77-71.

Antwerp nam de beste start en stond na het eerste kwart met 25-17 aan de leiding. Oostende probeerde die kloof in het tweede kwart (16-18) te verkleinen maar slaagde hier slechts beperkt in, waardoor het halfweg 41-35 voor de Giants stond. Ook in het derde kwart (21-22) konden de West-Vlamingen nauwelijks inlopen. In het slotkwart (15-14) stelden de Giants hun bekertriomf veilig.

Antwerp stond voor de zevende keer in de finale sinds 2007. In 2007, 2019 en 2020 won het de eindstrijd, in 2000 pakte het nog de beker als Racing Basket Antwerpen. Oostende heeft twintig bekers in de prijzenkast, waarvan de laatste in 2021 veroverd werd. Vorig jaar moest de kustploeg de beker aan Limburg United laten.

Zaterdag veroverde bij de vrouwen Kangoeroes Mechelen voor het tweede jaar op rij de Beker van België. In de finale, ook in Vorst Nationaal, haalde het team van Arvid Diels het met 67-52 van Castors Braine. Landskampioen Mechelen won ook vorig jaar de Beker van België.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal