Aleksandar Vukotic is de gevierde man na zijn levensbelangrijke treffer voor de Leeuwen.© Belga

Voetbal Challenger Pro League Promotion Play-off Beerschot - SK Beveren: 0-1

Matchwinnaar Aleksandar Vukotic kopt SK Beveren voorbij Beerschot: “Geen idee wat er door mij heenging”

Beveren -

SK Beveren heeft vrijdag een uitstekende zaak gedaan in het klassement dankzij een 0-1-overwinning op het veld van concurrent Beerschot. Rots in de branding Aleksandar Vukotic kroonde zich tot matchwinnaar toen hij twee minuten voor tijd het enige doelpunt van de match tegen de touwen knikte. “Nooit eerder scoorde ik het winnende doelpunt”, vertelt een dolgelukkige Vukotic.

Wim Houttequiet

Beveren had het vrijdag niet onder de markt tegen een sterk Beerschot. De manschappen van coach Wim De Decker moesten vaak het spel ondergaan, al gaven ze ook amper kansen weg. In een kansarme wedstrijd vol strijd zat het venijn hem uiteindelijk wel in de staart. Aleksandar Vukotic knikte twee minuten voor tijd het enige doelpunt tegen de touwen. Het uitverkochte bezoekersvak ontplofte. “Ik heb geen idee wat er door mij heenging”, vertelt matchwinnaar Vukotic. “Toen ik zag dat de bal tegen de netten hing, was het verstand op nul en naar onze supporters lopen. Het was een geweldig gevoel. Wist je dat het pas de eerste keer in mijn carrière was dat ik het winnende doelpunt maakte? In de eerste helft had ik ook al eens de kans om te scoren, maar op het einde van de match voelt toch veel beter aan. We hadden het niet makkelijk. Het karakter van de ploeg heeft ons over de streep getrokken. Dit was opnieuw een belangrijke driepunter. Beerschot is een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. Er hing een goede sfeer in het stadion.”

De hemel kleurt opnieuw wat blauwer boven de Freethiel. Na de nederlaag tegen Club NXT op de openingsspeeldag van de play-offs zag het er nochtans niet goed uit. “Na Brugge was alles slecht, nu is alles weer goed”, verduidelijkt Vukotic. “Misschien was het wel de ideale moment om te verliezen op Club NXT. Dat was een soort wake-upcall. We hebben nu zes op zes gepakt tegen Beerschot en RWDM, onze twee grootste titelrivalen. Een fantastisch gevoel. Ik ben blij dat we onze zege van vorige week konden bevestigen. Nu moeten we de voetjes op de grond houden en blijven werken.”

Defensieve stabiliteit

Beveren kon vrijdag eindelijk nog eens de nul houden. De vorige keer clean sheet dateerde al van 22 januari thuis tegen Beerschot. “De defensieve stabiliteit was inderdaad was minder”, beaamt Vukotic. “De laatste vijf matchen slikten we te veel tegendoelpunten. We weten dat we veel kwaliteiten hebben, maar we maakten te veel fouten. Vrijdag speelde iedereen op niveau. We hadden enkele goede tackles in huis en dat is ook een kwaliteit. Het doet deugd om nog eens de nul te houden.”

Door de zes op zes tegen concurrenten RWDM en Beerschot heeft Beveren zich weer helemaal in de titelstrijd geknokt. “De titel ligt zeker nog binnen handbereik, maar we moeten vooral naar onszelf kijken”, houdt Vukotic de voeten op de grond. “Er resten ons nog zeven wedstrijden. Als we willen promoveren, moeten we zeker winnen op het veld van RWDM, maar ook de andere matchen zijn belangrijk. We hebben de kwaliteiten om elke wedstrijd te winnen. Nu moeten we die woorden ook nog omzetten in daden. Te beginnen met volgende week tegen Lierse Kempenzonen.”

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL