De dames van Volley Noorderkempen schreeuwen het uit nu de titel een feit is. Ze hebben nog één doel: de vijf resterende wedstrijden winnend afsluiten en een historische 78 op 78 pakken.© Bart Borgerhoff

Volley Noorderkempen pakt de titel in Nationale 1 met indrukwekkende 63 op 63: “Hier hebben we zo hard voor gewerkt”

Opnieuw feest bij Volley Noorderkempen. Een week nadat de tweede mannenploeg de titel pakte in Nationale 3, trapten de vrouwen uit Nationale 1 zaterdag de poort naar de Liga open. Nieuwkomer Louka Maertens en co. zetten zo vijf wedstrijden voor het seizoenseinde al de kroon op het werk. “Nu nog vijf keer knallen en we schrijven geschiedenis”, aldus Maertens.

Het werd een stevig feestje zaterdag in Tongeren voor Eric van Drom en zijn troepen. Nadat Volley Noorderkempen na een moeizame eerste set uiteindelijk nog vlot de 21ste overwinning op een rij pakten, was de titel een feit. “Bij winst waren we kampioen en dat zorgde aanvankelijk voor wat twijfel”, aldus van Drom. “Na winst van de tweede set, viel de stress helemaal weg. Op het ogenblik dat we 1-2 voor kwamen in sets, hoorden we dat Roeselare aan het verliezen was in Wellen en dat de titel al binnen was. Het was toen kwestie van bij de les te blijven en onze ongeslagen reeks zonder puntenverlies verder te zetten. Want we willen absoluut voor die 78 op 78 gaan.”

“Ik had nooit verwacht dat we dit seizoen op deze manier zouden domineren. Hoed af voor alle speelsters. De vriendschap onder de meiden, de collectieve sterkte en natuurlijk ook de aanwezigheid van Louka Maertens zijn de bouwstenen van dit succes. Zij heeft met de ervaring van haar seizoenen in Liga A de andere speelsters steeds naar een hoger niveau weten pushen.”

“Bangelijk”, klonk het bij Maertens, die in het tussenseizoen overkwam van Michelbeke. “Hier hebben we een gans seizoen naartoe gewerkt. Ik had Volley Noorderkempen vorig seizoen een aantal keer aan het werk gezien en ik wist dat we een goed team zouden hebben, dat mee zou kunnen doen voor de prijzen. Ik had wel nooit gedacht dat we op deze manier, nog steeds met het maximum van de punten, kampioen zouden spelen.”

Het volgende doel: geschiedenis schrijven

“Nu nog vijf keer knallen en we schrijven geschiedenis. Ik vermoed dat er niet veel teams met het maximum van de punten kampioen speelden. Dat moet nu ons volgende doel zijn. Wat voor dit boerenjaar heeft gezorgd? Een mix van elementen. De sfeer in de groep, de kennis en kunde van de trainers, de nuchterheid van het bestuur en de schitterende accommodatie”. (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal