Ahmed Sababti (links) en FT Antwerpen hadden maar weinig overschot tegen Malle: “Wij kunnen veel beter”, klonk het achteraf.© koen fasseur

FT Antwerpen kruipt door het oog van de naald tegen Malle: “Zeker niet onze beste wedstrijd”

Bloed, zweet en tranen. Dat heeft het FT Antwerpen gekost om tegen laagvlieger Malle

de zege over de streep te trekken. Vooral in de tweede helft was het knokken tegen een vrank en vrij spelende thuisploeg, maar op ervaring trokken Khalid Moussaoui en co. uiteindelijk toch aan het langste eind.

Marcel Bernaerts

In de eerste helft speelde Antwerpen op een voor hen atypische manier. Puur op balbezit, zonder enige intentie om een doelpunt te maken. “Het is hier altijd moeilijk spelen”, weerlegt Moussaoui, die de bezoekers met twee vroege assists mee op een 1-2-ruststand bracht. “Die eerste helft was nog redelijk, de tweede helft niet. Alle credits voor Malle, dat in de tweede helft duidelijk de betere ploeg was”, klinkt het eerlijk bij de ervaren Moussaoui, die ook niet meteen het beste Antwerpen gezien had. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd. Wij kunnen veel beter, maar we zijn nu al enkele weken op zoek naar de goede vorm. Daardoor sluipt er wat onzekerheid in het team, zeker na de voorbije weken, waarin we te vaak een grote bonus alsnog uit handen gaven. Maar uiteindelijk pakken wij hier toch de drie punten. Over enkele weken is iedereen de wijze waarop we hier die punten pakken vergeten.”

In het andere kamp vonden we een balende Nordin Amajoud, die zag dat Malle geen loon naar werken kreeg. “We waren de evenknie van Antwerpen. Ik vond ons zelfs de betere ploeg in de tweede helft”, analyseerde Amajoud. “We verdienden minstens een punt, misschien zelfs meer. Ik zeg niet dat de scheidsrechters ons benadeeld hebben, maar er waren toch wel een aantal beslissingen waar ik mijn twijfels bij heb.”

Amajoud steekt ook wel de hand in eigen boezem. “We hebben de kansen gehad om hen op achterstand te zetten, maar we vergaten de klus in die periode te klaren. Tegen een topteam wordt dat afgestraft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio