De Brit Jed Smithson met het zegegebaar aan de meet. In de verre achtergrond sprint Axel Van Den Broek naar een knappe vijfde plek.© Marc Van Hecke

Junior Axel Van Den Broek wordt knap vijfde in hectische editie Nokere Koerse: “In het juiste wiel bij de sprint”

In een door valpartijen gekleurde editie van Nokere Koerse voor junioren reed Axel Van Den Broek zaterdag naar een knappe vijfde plaats. “Op het einde zat ik piepedood”, aldus de man uit Ravels, die de Brit Jed Smithson de zege zag pakken.

Lieven Verheyen

“Ik had deze dichte ereplaats echt niet verwacht”, opent Axel Van Den Broek. “Op het einde van de wedstrijd zat ik piepedood. De combinatie van de 130 kilometer, dat ik als eerstejaars niet gewoon ben, en het moordende tempo maakte de wedstrijd enorm zwaar. We deden er minder dan drie uur over, maar er zaten nochtans duizend hoogtemeters in het parcours. Gelukkig zat ik in de sprint op het juiste wiel. Dat maakte dit resultaat mogelijk.”

Opvallend waren het aantal valpartijen tijdens deze editie. “Iedereen wil graag een wedstrijd van dit niveau winnen”, licht de renner van Acrog-Tormans toe. “Dat zorgt ervoor dat er veel wordt gewrongen om goedgeplaatst te zitten op de cruciale plaatsen. Die hectiek zorgde voor meerdere valpartijen. Zelf kwam ik op de Varent ook bijna ten val. Gelukkig kon ik nog net recht blijven, al kostte het me wel bloed, zweet en tranen om terug vooraan te geraken.”

Ook volgende week staat er voor zestienjarige Kempenaar een mooie wedstrijd op het programma. “Woensdag trek ik naar Frankrijk. Daar neem ik komend weekend opnieuw deel aan een UCI-koers.”Een groot deel van mijn tegenstanders zijn voor mij in deze categorie echt nog onbekend. Maar één voor één kunnen ze hard op de pedalen trappen. Wat maakt dat het een zeer goede leerschool is voor mij. Ik werk dan ook serieus aan mijn verbeterpunten zoals het tijdrijden. En wie weet wordt het dan beloond met een overwinning in een wedstrijd van dit niveau. Alhoewel ik dan toch nog veel sterker zal moeten worden”, aldus nog Van Den Broek, die na Nokere Koerse in zijn woonplaats Ravels nog werd gehuldigd bij de jeugdsportlaureaten.

Kamiel Eeman bij de pechvogels

Bij de vele valpartijen waren ook een aantal andere Kempense renners betrokken, waaronder Kamiel Eeman. “Ik baal er toch wel van”, aldus Eeman. “Bij het begin van de laatste ronde demarreerde ik nog. Helaas kreeg ik samen met mijn medevluchter niet veel ruimte. In de eindsprint kwamen er dan nog een pak renners ten val, waaronder ikzelf. Er zat niets anders op dan wandelend op de top van Nokereberg aan te komen”, aldus de renner uit Meerhout die sinds dit seizoen uitkomt voor Crabbé Toitures - CC Chevigny.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen