Heist-middenvelder Jawad Awasian (wit) wordt op de huid gezeten door Rune Van Den Bergh.© mpics

Tweede dubbele achterstand wordt Heist fataal: “Deze nederlaag hebben we aan onszelf te danken”

Heist leed zaterdagavond een tweede nederlaag op rij. Tegen Jong AA Gent schoten de Heistenaren zichzelf tweemaal in de voet. Voor rust werd een dubbele achterstand nog ongedaan gemaakt. Na rust lukte dit niet meer. Uiteindelijk werd het 3-4 na een avond vol spektakel.

Het was een soms potige match die geen seconde verveelde. Maar het was Jong AA Gent dat al snel op een dubbele voorsprong kwam. Grootste slachtoffer van de pittige duels was Yousri Sabhaoui, die al na een halfuur ondersteunend naar de kleedkamer moest. “Ik wist meteen dat ik niet meer verder kon”, aldus de middenvelder. “Ik kreeg een knie tegen mijn bovenbeen.” Sabhaoui begreep ook niet goed waarom zijn ploeg zich zo had laten verrassen bij de start van de wedstrijd. “Het deed me aan onze verloren match in Knokke in oktober denken. Sindsdien had ik het niet meer gezien dat we zo slap aan een match waren begonnen. Ook al kwamen we nog terug tot 2-2 aan de rust. We lieten het in de tweede helft weer gebeuren tot 2-4. Deze nederlaag hebben we aan onszelf te danken.”

In de laatste tien minuten bracht coach Jo Christiaens met Matt Jannes en Jef Colman nog twee aanvallende spelers. Colman plaatste de bal laag in de hoek en maakte er nog 3-4 van. “Spijtig genoeg leverde die goal ons niks meer op”, baalde de aanvaller. “De trainer probeerde met die dubbele wissel nog een punt uit de brand te slepen. We mogen niemand met de vinger wijzen. Je kan de vraag stellen of de match in de eerste acht minuten verloren werd. Maar ze beantwoorden met ‘ja’ is ook niet helemaal juist. We haalden die achterstand op, maar in de tweede helft was het weer prijs en moesten we opnieuw twee goals goedmaken”, besluit Colman. (gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen