Jorrit Cabanier (links) en Witgoor zien het degradatiespook steeds dichterbij sluipen. “Met nog zes duels te gaan wordt het moeilijk”, beseft ook aanvoerder Dennis Geerts.© koen fasseur

Witgoor doet op bezoek bij Nijlen slechte zaak in degradatiestrijd: “We kunnen het niet afmaken”

Witgoor Dessel speelde een verdienstelijke wedstrijd op bezoek bij Nijlen, maar verloor uiteindelijk de degradatiekraker met 2-1 en moest zo punteloos naar huis. Aanvoerder Dennis Geerts beseft ook dat het behoud een moeilijke zaak wordt.

Gino Van Llooy

“Ik denk dat er vandaag meer ingezeten had”, doet Dennis Geerts zijn verhaal van de wedstrijd. “In de eerste helft kregen wij de eerste kans, maar het was Nijlen dat op voorsprong kwam. We waren niet slecht gestart en konden ook vrij snel gelijkmaken. Maar dan kwam misschien wel het moment dat de match besliste. Direct na onze gelijkmaker kregen ze een strafschop. Dat was toch wel een klap. Vanaf dan wisten we wat ons te doen stond en moesten we vol voor de aanval kiezen.”

Na de pauze domineerde Witgoor de wedstrijd, maar scoren lukte niet. “We hadden de hele tweede helft het meeste balbezit, maar ons probleem zit hem in het afmaken van de kansen. Nijlen kwam er niet meer uit, maar we kregen de gelijkmaker er niet in. Dat is heel zuur, want als je in derde wil blijven, moet je deze wedstrijden winnen.”

Strijd om het behoud

De aanvoerder van Witgoor wil de strijd om het behoud nog niet opgeven, maar beseft ook dat het nu zeer moeilijk wordt om de degradatie nog te ontlopen. “We hadden gezegd dat we vier op zes moesten pakken en dat is dus niet gelukt”, is Geerts nuchter. “We staan nu vier punten achter Kampenhout, maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld. Met nog zes duels te gaan wordt het moeilijk, maar niet onmogelijk. Na onze goede competitiestart had ik niet verwacht dat we nog zo ver zouden terugvallen. Er is nu een nieuwe trainer en normaal waait er dan ook een nieuwe wind. Maar veel tijd rest er ons niet meer. De laatste vier seizoenen speelden we altijd tegen de degradatie, maar ik vind dat Witgoor in derde amateur thuishoort. We gaan er dan ook alle aan doen om het behoud te verzekeren. Maar het wordt met de week moeilijker als we geen wedstrijden gaan winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen