Lille United pakte op bezoek bij leider Hades de drie punten. “We kunnen nu wel zeggen: wij degraderen niet”, aldus coach Kris De Backer.© Serge Minten

Uitgekookt Lille United smeert leider Hades nederlaag aan: “Bijna de perfecte wedstrijd”

Promovendus Lille United blijft verbazen in Tweede Afdeling B. Zaterdagavond ging de ploeg van coach Kris De Backer met 0-2 winnen op het veld van koploper Hades. “Wat we vandaag lieten zien, was kortbij ons beste niveau”, klonk het na afloop bij Lille.

Na de recente zes op zes verscheen Lille United vol vertrouwen aan de aftrap. De fusieploeg hield in een relatief gesloten eerste helft gelijke tred met de leider uit Hasselt. “Eigenlijk hebben we de hele wedstrijd gedomineerd”, vertelt coach Kris De Backer na afloop. “We zijn op geen enkel moment in de problemen gekomen”, beaamt Elias Truyers. “Een keer hadden we het geluk aan onze zijde toen zij bij 0-2 de paal raakten. Maar echt weggedrukt zijn we niet.”

In het vierde kwartier sloeg een volwassen en geslepen Lille United twee keer op korte tijd genadeloos toe. “Eigenlijk trokken we gewoon het spelbeeld van de eerste helft door. We vonden de ruimtes makkelijk en Gerritsen stond twee keer op de juiste plaats.”

Ondertussen heeft Lille United zich stevig in de linkerkolom genesteld. Een straffe prestatie, na twee opeenvolgende promoties. “Na de winst tegen Hades kunnen we wel zeggen: wij degraderen niet”, aldus De Backer. “Maar ons seizoen is nog niet voorbij: we zullen onszelf blijven uitdagen en week na week vol voor winst gaan.”

Uitblinker Gerritsen

Dat uitgerekend Maico Gerritsen de matchwinnaar is, maakt het verhaal des te mooier voor Lille United. De ervaren (Gerritsen blaast deze maand 37 kaarsjes uit, red.) aanvaller knokte zich terug in de ploeg na enkele moeilijke maanden. “Maico bracht een tijdlang niet genoeg, waardoor hij op de bank verzeilde. Hij heeft na enkele moeilijke weken de knop omgedraaid, niet evident op zijn leeftijd. Hij viel keer op keer goed in en de voorbije twee weken was hij ongelooflijk sterk en efficiënt”, geeft De Backer aan. Toch is de kans klein dat de Nederlandse aanvaller ook volgend seizoen nog voor Lille United zal spelen. De Backer: “We hebben nog niet gesproken met Maico. Je merkt aan alles dat hij tegen de limiet zit op dit niveau, wat volkomen normaal is.” (dero)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen