Jasper Sols (links) moest vrede nemen met een gelijkspel tegen Wezet: “We kunnen dat degradatiespook achter ons laten.”© Mpics

Dubbele gevoelens bij Dessel na gelijkspel tegen Wezet: “We blijven een mooi parcours neerzetten”

Dessel Sport kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Wezet en dat zadelde groen-wit toch met gemengde gevoelens op. “We zijn blij met dat punt, maar er zat zeker ook meer in”, aldus Jasper Sols.

Uit het niets en net voor de rust keek Dessel Sport plots tegen een achterstand aan. Toch controleerde Dessel Sport de volledige wedstrijd, al was het wel wachten tot in het slot van de eerste helft tot de gelijkmaker tegen de touwen werd getrapt.

“Dat maakt dat ik met gemengde gevoelens achterblijf”, verklaart Jasper Sols. “In de eerste helft was het balbezit voor ons, maar uit de eerste mogelijkheid van de bezoekers viel op slag van rust dat eerste doelpunt. Tijdens de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en we stelden na de pauze vast dat Wezet achteruit trok. In het laatste kwartier van de wedstrijd hebben we dan de forcing gevoerd en dat leverde een karrenvracht aan hoekschoppen op. Na een bal tegen de hand ging de bal uiteindelijk op de stip en volgde dat bevrijdende doelpunt. We laten een acht op twaalf noteren en dat illustreert dat we in vorm zijn. Het is een mooi vertrekpunt om onze midweekmatch van woensdag tegen Heist aan te vatten. Wat me bovendien eveneens charmeert, is dat we nu toch al een tijdje ongeslagen zijn in de competitie. Daardoor kunnen we opnieuw naar boven kijken en dat degradatiespook achter ons laten. Sinds de komst van coach Stijn Vreven zijn we beter geworden, zowel in balbezit als in balverlies. Met onze mentaliteit en voetballende kwaliteiten zouden we niet meer in de problemen mogen komen”, besluit de aanvoerder. (ev)

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL