Politie op zoek naar dader van steekpartij aan premetrostation Elisabeth

Antwerpen -

Politie en parket hebben een opsporingsbericht verspreid om de dader van een steekpartij aan premetrostation Elisabeth te vinden. Op camerabeelden is een man te zien die op 5 november 2022 twee messteken gaf aan een slachtoffer.

Op zaterdag 5 november 2022 om 21.25u kreeg een man twee messteken toegediend aan de metrohalte Elisabeth in de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen. “Het slachtoffer stond achter de metrohalte op zijn gsm te kijken wanneer hij werd aangesproken door een man en er een woordenwisseling ontstond. Hierop werd het slachtoffer tweemaal gestoken met een mes”, aldus de politie.

De dader vluchtte weg via de Sint-Elisabethstraat, de Diepestraat en de Duinstraat om tenslotte de Lange Zavelstraat in te lopen. “Het slachtoffer is de dader nog achterna gelopen maar moest in de Diepestraat zijn achtervolging staken vanwege zijn zware verwondingen”, luidt het in het opsporingsbericht. “Daar stond een politiecombi. De agenten dienden hem de eerste zorgen toe waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde nog enkele dagen in levensgevaar.”

De verdachte is een man die even daarvoor met de fiets reed en dus mogelijk uit de buurt komt. Zijn roepnaam zou “Saïd” kunnen zijn. Hij droeg die avond een blauwe broek, witte baskets en een opvallende jas met een zwarte kleur onderaan die langzaamaan overgaat in een witte kleur bovenaan.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via email: opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800 30 30 0.

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners