Van Rakkertjes tot Gymmers: de zowat honderd gymnasten van Stos maakten er een wervelend spektakel van.© JAA

Gymclub Stos opent festivalseizoen in stijl: honderd gymnasten bekoren volle sporthal Vordensteyn

Schoten -

Sporthal Vordensteyn was het voorbije weekend het decor voor #Stostival. En die hashtag in de naam van het druk bijgewoonde evenement, is niet het enige teken dat de al sinds 1956 bestaande Schotense gymclub helemaal mee is met de tijd.

Het waren mooie taferelen in de sporthal: van Rakkertjes en Kapoenen over de Ravotters tot de Kids en Gymmers. Allemaal hadden ze onder leiding van hun ervaren lesgevers een mooie choreografie ingeoefend, die ze met veel enthousiasme op de mat, de balk en andere toestellen uitvoerden.

Dorien Auman maakt Olivia (6) klaar voor haar optreden.© JAA

“Het was geen echte turnshow, maar onze leden waren wat blij dat ze nog aan de hele familie nog eens konden tonen wat ze het afgelopen jaar allemaal geleerd hebben”, aldus Dorien Auman, zelf begeleider van de Rakkertjes en Gymmers bij Stos.

Daarnaast waren er leuke workshops voorzien zoals ouder-kind yoga, hiphop en jiven. Een honderdtal gymnasten lieten zich van hun beste kant zien en dat zichtbaar tot plezier en ontzag van het publiek, waar uiteraard heel wat ouders, oma’s en opa’s, broers en zussen genoten en na afloopt een luid applaus in petto hadden voor al die buitelingen en sierlijke sprongen.

Als afsluiter van de dag bleven heel wat gymnasten gezellig samen eten in de brasserie Vordensteyn waarbij uitvoerig werd nagekaart over een geslaagd festival.(jaa)

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners