Maria-Christina kan pronken met een mooi aanbod pralines.© Marc Peeters

Het Rupske verhuist naar groter pand: “Wie een feestje organiseert kan voor veel bij ons terecht”

Grobbendonk -

Onderneemster Maria-Christina Valckx (56), die in Grobbendonk ook wel ‘Moeke Rups’ wordt genoemd, heeft op het Astridplein voor de tweede maal haar geschenkenzaak Het Rupske geopend. “We zaten al op het Astridplein, maar we zijn een honderdtal meter opgeschoven in de richting van Vorselaar naar een groter pand”, legt Maria-Christina uit. “Ik deel de winkelruimte met Balloonies, de zaak van mijn zonen Stijn (28) en Sven (25).”

Marc Peeters

Als dochter van schilder en sportfotograaf Stanny Valckx heeft Maria-Christina het ondernemen in het bloed. “Ik ben met Het Rupske begonnen in 2005 in de voormalige schilderswinkel van mijn ouders in de Quinten Matsijslaan. Ruim 7 jaar later verhuisden we naar het Astridplein. Passage is belangrijk in onze sector.” Het Rupske staat onder meer voor allerhande geschenkartikelen en educatief speelgoed, maar ook voor geschenkmanden, pralines, snoeptaarten, pampertaarten, enz.

De winkel werd stilaan te klein, maar Grobbendonk verlaten was geen optie. “Ondertussen stond het pand leeg waar voorheen de AXA-bank was. We hebben dit gekocht en de winkel is verhuisd. Nu hebben we veel meer ruimte om ons aanbod mooi te presenteren.” Opvallend in de winkel is een wand gevuld met veelkleurige ballonnen in glazen potten. Een initiatief van Stijn en Sven Schoeters, de zonen van Maria-Christina, die het ondernemen van geen vreemden hebben.

Stijn en Sven bij de ballonnenwand.© Marc Peeeters

“Je kan bij Balloonies terecht voor gewone ballonnen om een kinderfeestje op te vrolijken maar we doen ook bijzondere balloncreaties om een huwelijk, de opening van een winkel of een bedrijfsevenement iets speciaals te geven. Denk dan aan bijvoorbeeld een boog om onderdoor te wandelen of ballonnen in de vorm van een dier. We kunnen er alleszins onze creativiteit in kwijt. Het atelier voor grote bestellingen, blijft in de Quiten Matsijslaan maar door de uitbreiding kunnen de klanten nu voor zowat alles terecht in de nieuwe winkel op het Astridplein. Voorheen bestond daar soms wat verwarring over.”

Daarnaast beheren Stijn en Sven ook Time 4 Fun en Time 4 Printing. Alle activiteiten vullen elkaar min of meer aan. “Met Time 4 Fun verhuren we springkastelen in alle mogelijke formaten. Time 4 Printing staat onder meer voor het gepersonaliseerd bedrukken van textiel. Wie iets organiseert kan dus voor heel wat dingen bij ons terecht.”

Stijn, Maria-Christina en Sven vormen een sterk team.© Marc Peeters

Stijn en Sven bewijzen dat mensen die al meerderde jobs doen er doorgaans nog wel iets extra kunnen bijnemen. “Deze zomer organiseren we in het eigen Grobbendonk mee KempenAIR, dat is het nieuwe Ballonfestival van de Kempen. Bovendien zijn we allebei een opleiding ballonvaarder aan het volgen. Met een eigen warmeluchtballon de lucht ingaan is mogelijk een volgende stap.”

Een speciale ballon in de vorm van een rupske misschien? Het idee wordt weggelachen, maar schrik vooral niet als de broers Schoeters het vroeg of laat gewoon doen. Het pand dat Het Rupske heeft verlaten is ondertussen al ingepalmd door een barbier.

www.hetrupske.be

www.balloonies.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners