© BELGA

Dominant Lierse wint voor de eerste keer dit seizoen van RSCA Futures

In de Promotion play-offs kregen we meer dan eens een stevig Lierse Kempenzonen te zien, maar de dominantie werd, tot dusver, niet omgezet in punten. In de derde match tegen RSCA Futures was het dan eindelijk wel raak: 2-0. Wat was dit Lierse dominant. En de zeldzame momenten dat RSCA Futures voor doel kwam? Tja, dan konden ze in Lier alweer rekenen op een sterke De Smet (en het doelkader).

Dries Van Thielen

LEES OOK. ONS OORDEEL. Clean sheet voor sterke De Smet, Van Acker beloont zichzelf met goal

De troepen van Tom Van Imschoot grepen paars-wit meteen naar de keel. Het schot van Sampers ging een metertje over. En de kopbal van Tabeku was geen probleem voor het paars-witte sluitstuk. Allemaal in de eerste vijf minuten.

Daarna kwam RSCA Futures iets meer in de partij – maar steevast konden de Pallieters rekenen op De Smet – die meer dan eens een sterke parade in huis had. Maar het was Lierse dat de meeste aanspraak maakte op de 1-0. Tabekou legde de bal panklaar voor Sampers, maar die was te verrast om zijn voet er tegen te zetten.

Trouwens: Lierse K. moest twee wissels doorvoeren. Vekemans moest zijn schorsing uitzitten en Pieter De Schrijver werd geveld door griep. In hun plaats kwamen Libert en Sampers. Maar vooral die eerste kon niet in de match komen en werd – logischerwijs – bij de rust gewisseld voor Walbrecq.

© BELGA

Erover dankzij de Schryver

En in die tweede helft was het na dertig seconden al raak voor de Pallieters. Brent Laes, die een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen speelde, ging de linkerkant af, gaf voor en daar stond de Schryver die de 1-0 op het bord zette. Op basis van de eerste helft was dat niet echt onterecht.

Lierse Kempenzonen kwam nu op stoom, al was het nog lang wachten op de 0-2. Alweer langs de linkerkant zette Laes, Safari, De Schrijver, en uiteindelijk Van Acker de verdiende 2-0 op het bord.

RSCA Futures moest nu komen. En kwam meer dan eens voor het Liers doel. Onder meer Luca Ferrara testte de vuisten van De Smet – maar hadden we al gezegd dat ie vandaag beresterk was? En de keren dat hij geklopt was, voorkwamen eerst Raemaekers (die de bal wél bijna in eigen doel werkte) en daarna het doelkader de aansluitingstreffer.

Lierse pakt de eerste overwinning van deze Promotion play-offs en daar gaat niemand iets tegen hebben.

LEES OOK. REACTIES. Lierse boekt eerste zege in de play-offs: “Dit doet zoveel deugd”

MEER OVER Challenger Pro League