Het pand aan de Keizershofstraat.© Marc Peeters

Kinderopvang wordt straks mogelijk jeugdhuis: “Jongeren worden betrokken bij het onderzoek”

Olen -

Het gebouw in de Keizershofstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Olen waarin nu nog de buitenschoolse kinderopvang van de school de Kriebel word georganiseerd, komt in beeld als de toekomstige thuishaven van de jeugdclub Kapao.

De huidige locatie van jeugdhuis Kapao boven de zaal Boekelheem voldoet al lang niet meer aan de noden. Zo is bijvoorbeeld de ruimte te klein en gedateerd. Het lokaal bestuur vindt het belangrijk dat de Olense jeugd een plaats heeft om samen te komen. Daarom zocht het naar alternatieven binnen het gemeentelijk patrimonium.

Hieruit kwam het pand van de kinderopvang in Keizershofstraat naar voren als geschikte locatie voor het jeugdhuis. Over enkele jaren wordt de kinderopvang geïntegreerd in het schoolgebouw waarna het pand vrijkomt en kan omgebouwd worden tot een ontmoetingsplaats voor jongeren.

Later moet er nog een bijkomend onderzoek gevoerd worden om de wensen in kaart te brengen. Bedoeling is om dan na te gaan welke aanpassingen er aan het pand in de Keizershofstraat nodig zijn om het als jeugdhuis in te zetten. “We betrekken onze jongeren en uitbaters van andere jeugdhuizen bij het onderzoek”, belooft het gemeentebestuur van Olen. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners