Domein LLodge van Lut Luyten (68) ademt rust uit: “Ik wil mijn eigen verhaal van hoop en warmte delen met mijn gasten”

Grobbendonk -

Op een ietwat geheimzinnige plek in de Grobbendonkse bossen heeft de 68-jarige advocate Lut Luyten de eventlocatie LLodge geopend. “Het rustgevende gevoel ergens thuis te komen op een plek waar je nochtans nooit eerder verbleef: dat is wat ik beoog met LLodge”, zegt de gastvrouw die het domein dat allang familiebezit is helemaal heeft gerenoveerd en nu verhuurt aan families en bedrijven.

Marc Peeters

LLodge is gelegen vlak bij de Klein Gentstraat. Dat is een smalle verbindingsweg tussen het industrieterrein Klein Gent op de grens van Herentals en Grobbendonk en de wijk rond de Langenheuvel in Bouwel (Grobbendonk). Omwille van het rustige karakter van de weg wordt doorgaand verkeer er ontmoedigd. Om het domein van Lut Luyten te bereiken kies je voor een onverharde zijweg van de Klein Gentstraat. En dan maak je kennis met een verborgen parel.

De vroegere boerderij, vandaag het Main House, werd totaal gerenoveerd.

“Dit was destijds het buitenverblijf van onze familie”, vertelt de uit Morkhoven (Herentals) afkomstige gastvrouw. “Tijdens mijn jeugd heb ik hier vaak gelogeerd en gestudeerd. Het was ook een uitvalsbasis voor de jacht.” Het grootste deel van haar volwassen leven bracht Lut door in Kortrijk en Knokke, maar nu is ze terug in de Kempen en ontdekte ze de mogelijkheden van het domein.

De oorspronkelijke boerderij werd volledig gerenoveerd en herdoopt in Main House. “Met zijn vier slaapkamers vormt dit gebouw een luxueus en uiterst comfortabel gasthuis voor wie graag familie en vrienden wil verwennen. Het huis is voorzien van een volledig ingerichte keuken en een dinerruimte die tot 30 gasten kan ontvangen. Cateringoplossingen maken dat je volledig ontzorgd je gasten kunt verwelkomen”, legt Lut uit.

De Hunting Hut aan de rand van het bos.© Piet Albert Goethals

Naast het Main House biedt het recente opgerichte Garden House een prachtig uitzicht op de tuin. “Dit terwijl je in alle rust door het verfrissende water van de ecologische zwemvijver glijdt.” In het bos werd al eerder een tipi met open haard opgebouwd, wat deze plek zowel overdag als ’s nachts speciaal maakt. Je kunt er zelfs koken. De rook verdwijnt door een opening in het dak. LLodge beschikt ten slotte ook over een Hunting Hut. De vier vestigingen kunnen apart of gezamenlijk gehuurd worden.

Het Garden House met ecologische vijver om te zwemmen tussen de vissen.© Piet Albert Goethals

“Ik mik op groepen, gezinnen, gezelschappen en bedrijven die eens wat anders willen in een rustgevende omgeving”, zegt Lut. “De beleving staat daarbij centraal. Er wordt hier allang niet meer gejaagd, maar ik wil de sfeer van de jachtdiners van weleer doen terugkeren, door het landgoed toegankelijk te maken voor unieke evenementen.”

Als advocate werd Lut tijdens haar carrière vaak geconfronteerd met de kleine kanten van de mensheid. “Ik had deze plek nodig om een nieuw evenwicht te vinden. Eigenlijk ben ik niet naar dit huis gekomen, het is naar mij gekomen. Hier ben ik eindelijk tot mijzelf geraakt. Nu wil ik mijn verhaal van hoop en van warmte delen met mijn gasten. Hen subtiel tot zichzelf laten komen, geloven in hun eigen capaciteiten, in de kracht van de verbinding met jezelf”.

In de tipi kun je rond de barbecue samenkomen.© Marc Peeters

De dubbele L in de naam van het domein staat onder meer voor de initialen van Lut. “Voor een paar jaar had ik nooit gedacht dat ik dit nog eens zou gaan doen. Maar je moet aannemen wat op het pad van je leven naar je toe komt. “

www.llodge.be

Lut in de orangerie van het Main House.© Marc Peeters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners