© AP

Ook zonder presentator Lineker en schermgezichten Wright en Shearer gaat ‘Match of the day’ gewoon door

Vrijdagavond raakte bekend dat Gary Lineker het bekende Britse programma ‘Match of the Day’ voorlopig niet meer zal presenteren nadat hij in een tweet kritiek gaf op het migratiebeleid van de regering. Ook Ian Wright en Alan Shearer, studiogasten van het programma, blijven voorlopig uit solidariteit met Lineker weg uit de voetbalshow.

Thomas Cami

LEES OOK. Gary Lineker (tijdelijk) niet meer in ‘Match of the day’ na controversiële tweet, ook andere schermgezichten blijven weg

En toch zal ‘Match of the Day’ gewoon doorgaan, zo bevestigde de BBC. Het programma zal focussen op de actie in de verschillende wedstrijden, zonder dat er tussendoor in de studio gepraat wordt.

Gary Lineker noemde het migratiebeleid “onmetelijk wreed, gericht tegen de meest kwetsbaren in een taal die weinig verschilt van die in het Duitsland van de jaren ‘30”. Conservatieve politici vinden die tweet onacceptabel. Na gesprekken met Lineker en zijn team werd besloten dat Lineker vanaf dit weekend zal stoppen met de presentatie van het programma, tot er een standpunt over zijn gebruik van sociale media overeengekomen wordt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal