© AFP

PSV-sensatie Bakayoko in voorselectie Rode Duivels: “Maar als Ivoorkust ook plannen heeft, wordt de keuze moeilijk”

Johan Bakayoko is dezer dagen een sensatie bij PSV. De 19-jarige aanvaller ziet die prestaties nu beloond met een voorselectie voor de Rode Duivels. Vrijdag zal blijken of de speler zich echt mag melden in Tubeke: dan vertelt Domenico Tedesco wie hij oproept voor de interlands tegen Zweden en Duitsland.

Pieter-Jan Calcoen

Tussen zijn eerste en zesde levensjaar woonde Johan Bakayoko in Ivoorkust, het land van zijn ouders. Ervoor en nadien groeide hij op in België. “Voor mij zijn België en Ivoorkust eigenlijk als mijn moeder en vader”, aldus Bakayoko bij Eindhovens Dagblad. “Twee landen waar ik een geweldig gevoel bij heb en mezelf mocht ontwikkelen. Mijn ouders komen allebei uit Ivoorkust, maar hebben elkaar in België ontmoet. Daar ben ik geboren en heb ik alle kansen gekregen, maar de band met Afrika voel ik ook heel sterk.”

© AFP

Binnenkort moet hij mogelijk kiezen tussen die ‘vader’ en ‘moeder’. Bakayoko zit namelijk in de preselectie van de Rode Duivels, waarmee bondscoach Domenico Tedesco een duidelijk signaal heeft afgegeven. “Van de bondscoach van Ivoorkust heb ik nog niet gehoord of er plannen met mij zijn”, vertelt Bakayoko. ”Als die er zijn, wordt het een ontzettend moeilijke keuze.”

Bakayoko is een pijlsnelle aanvaller. In de winter wilde PSG hem aanwerven voor 15 miljoen euro, maar PSV weigerde. Het toont aan dat de speler een enorme mooie toekomst wacht. Ook bij de Rode Duivels? Dat zal dus moeten blijken.

MEER OVER DE RODE DUIVELS