© BELGA

REACTIES. Wieland na jammerlijke nederlaag tegen Beveren: “Teleurstellend, maar ook trots op mijn spelers”

Beerschot lijkt definitief af te haken in de strijd om de titel in de Challenger Pro League. Na een zure 0-1 nederlaag tegen Beveren bedraagt de achterstand op zowel Beerschot als RWDM intussen zeven punten. “Ik vond het geen verdiende overwinning voor Beveren”, opende verliezend trainer Andreas Wieland de persconferentie.

kofr

LEES OOK. Mag Beerschot kruis maken over titelstrijd? Mannekes verliezen cruciaal duel tegen Beveren na late tegentreffer

“Ik denk dat we een goed gameplan hadden en Beveren in de verdedigende lijn vaak in de problemen hebben gebracht. Maar in de zone van de waarheid maakten we niet altijd de juiste keuze. Je moet scoren om wedstrijden te winnen. Ik geloof dat Beveren intussen al twintig doelpunten meer heeft gemaakt dan wij. Dat is een groot verschil. Ook vandaag creëerden we voldoende kansen om minstens een keer te scoren. Maar het wilde niet lukken. Het is dan ook enorm zuur dat we in de slotfase nog verliezen na een stilstaande fase. En toch ben trots op mijn ploeg. Het is niet evident voor die jonge spelers om de ene week uit de titelrace geslagen te worden, de week nadien opnieuw te dromen en dan nog eens een week later opnieuw uit de race geslagen te worden. Mentaal is dat erg zwaar.”

LEES OOK. COMMENTAAR. “Dit was de mokerslag te veel voor Beerschot”

Wim De Decker: “We gaan nu ook niet op de tafel staan springen”

Wim De Decker staat met Beveren minstens tot zondagavond (gedeeld) aan de leiding in de Promotion Play-offs. “Dit was een typische play-off wedstrijd”, blikte De Decker terug op de 0-1 overwinning van zijn team. “We hadden een plannetje uitgedokterd en lieten de bal aan Beerschot. Ik heb de hele wedstrijd weinig grote kansen gezien, maar had wel voortdurend het gevoel dat er iets in de lucht hing. Vooral de mentaliteit en de spirit van mijn jongens stemt me heel tevreden. En ik ben uiteraard ook heel blij dat we deze wedstrijd hebben kunnen winnen. Zeges als deze geven ons een boost voor de rest van de play-offs. Maar we gaan nu absoluut niet euforisch doen. Net als we na de 3-0 nederlaag op Club NXT niet te zwaar in de put zaten, gaan we nu ook niet op tafel staan springen. We pakken zes op zes tegen RWDM en Beerschot. Dat is mooi. Maar laat ons nu gewoon rustig blijven en hard verder werken.”

© BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.