© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Tom Schipper neemt het met Cappellen op tegen ex-ploeg City Pirates: “Ik heb mee aan de wieg gestaan van de Piraten”

Van 2013 tot 2016 was Tom Schipper coach in Merksem. “In mijn tweede jaar maakte ik ook de overgang naar City Pirates”, duikt de Cappellen-coach even terug in het verleden. Uiteraard kent Schipper dan ook nog verschillende spelers van de huidige Piratenkern. Ook met de huidige coach Spencer Verbiest zal het een leuk weerzien zijn. “Ik kom nog altijd goed overeen met Tom”, aldus Verbiest.

Dries Van Thielen

“Eigenlijk sta ik zo aan de wieg van de City Pirates. Ik begon als coach bij Merksem en in mijn tweede jaar maakte ik de verandering mee naar de Piraten”, herinnert coach Tom Schipper zich nog. “En dat waren echt hele mooie jaren. Vooral in mijn tweede jaar maakten we het toenmalige Beerschot-Wilrijk twintig weken lastig door ons te mengen in de promotiestrijd. We hadden ook een mooie ploeg: Spencer Verbiest, Thomas Van Zantvoort, Manu Borges en Joy Van Den Bogerd. Die gaan er zondag allemaal ook terug bij zijn.”

Cappellen is bezig aan een mooie periode. De ploeg van Schipper staat op een verdienstelijke tweede plek. “Achttien maanden geleden begonnen we te bouwen aan een ploeg die hard voor elkaar wil werken, wil knokken. En nu zie ik dat er een ploeg staat die er vol voor wil gaan en dat is week na week mooi om te zien.”

Geel-rood vroeg ook een licentie aan voor Eerste Nationale. “Tja, vorig jaar speelden we de eindronde zonder licentie. Toen zag je dat er ploegen waren die dachten: wat hebben zij hier nu te zoeken? Nu willen we ons tonen. En kijk, de kansen zijn maar klein dat we zullen promoveren. Ik gok zo’n 10 à 20% maar laat onze jonge groep zich maar tonen dat ze het waard zijn om sportief de promotie te verwezenlijken.”

De rush van de Piraten

Ook bij City Pirates loopt het na de winterstop alvast iets beter. T1 Spencer Verbist: “Het is ook nodig. De ploegen die rondom ons stonden, zijn ook bezig met punten te pakken. Nochtans begon het met een wake-upcall. Net voor de winterstop verloren we van Turnhout, dat daarmee over ons sprong in het klassement.”

De Piraten staan daarmee voor twee belangrijke matchen. “Nu tegen Cappellen en daarna tegen leider Hades. Tja, da’s tegen respectievelijk de nummer 2 en 1, maar in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. We hebben een team dat keihard kan knokken en zelfs bij hoger gerangschikte ploegen iets kan rapen – zoals Bocholt (dat dit jaar voor het eerst verloor tegen City Pirates, red.).”

Net zoals bij heel wat andere ploegen, wordt de kern naar volgend jaar al gevormd. Wat opvalt: er stromen heel wat beloftespelers door naar de A-kern in Merksem. “Klopt, da’s ook de filosofie van onze club. We hebben niet het budget om spelers naar ons te trekken op het hoogtepunt van hun kunnen. Ik werk ook graag met jongens die uit onze beloften komen: dit seizoen liep het met hen top. En er vertrekken ook jongens bij ons: Dani Wilms kan prof worden bij Belisia en maakt dus de logische transfer naar Limburg. We gaan hem missen, maar we snappen zijn keuze.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen