© ATV

Beveren pakt late zege op Beerschot, dat stilaan een kruis mag maken over promotie: “Het is nooit voorbij”

Over en out voor Beerschot? Vrijdagavond was het wel de betere ploeg, maar met het einde in zicht kopte Vukotic de winning goal binnen: 0-1 voor Beveren. De Leeuwen lijken meer en meer de enigen die RWDM nog kunnen bedreigen in de titelstrijd.

Yannick Lambrecht

LEES OOK. COMMENTAAR. “Dit was de mokerslag te veel voor Beerschot”

“We hadden een overwinning verdiend”, zuchtte de geklopte Beerschot-doelman Bill Lathouwers. “Op bepaalde momenten speelden we Beveren weg en deden ze niets meer dan lange ballen gooien. Wij speelden de hele match voetballend en attractief. Des te jammer dat we ondanks onze goeie prestatie toch verliezen.”

Vliegende start

Als Beerschot een rol van betekenis wil blijven spelen, dan is het in de onderlinge duels met RWDM en Beveren dat het moet gebeuren. Coach Wieland had voor de aftrap al een intense strijd voorspeld en kreeg gelijk. Zijn ploeg – met een viermansverdediging en veel drive naar voren - zette vanaf de eerste minuut de toon.

Topschutter Baeten zorgde weinig verrassend voor de grootste kansen. Zijn laatste goal in het Olympisch Stadion dateert al van half november, dus de honger is extra groot. Eerst stelde hij doelman Reus op de proef, later kon hij het leer met een kopbal en een volley niet vol raken. Sebaoui had er eveneens zin in, maar een drietal diepsteekpasses naar hem schoven telkens te ver door op het kletsnatte veld.

Pas na een dik kwartier vond Beveren wat ademruimte en kwamen er ook kansen aan de overkant. Doelman Lathouwers – tot vorig seizoen nog derde keuze bij Beveren - toonde tegen zijn ex-ploeg een uitstekende redding op een poging van Mbokani. Al een geluk, want de spits stond buitenspel, maar dat had de lijnrechter niet gezien. Discussie vermeden. Met de rust in zicht haalde Matthys opgelucht adem dat diezelfde Mbokani niet van zijn gemiste trap kon profiteren. Nsimba deed de netten wel nog trillen, maar er was - terecht - al gevlagd voor buitenspel.

Geen rood

Halverwege de tweede helft was er wél reden tot discussie. Everton tackelde Thorisson met een schaar langs achteren. Rode kaart op het eerste gezicht, maar ref Erik Lambrechts gaf ze niet. “Ik zag de scheidsrechter naar zijn achterzak grijpen en dan toont hij toch nog geel. Dat kan toch niet? Fouten die de voorbije weken wel rood opleverden, zoals Van Damme bij Beveren of Vekemans tegen ons op Lierse, waren zo zwaar niet. Het was een pure schaar langs achteren. Helaas hebben we zoiets niet zelf in de hand”, was Lathouwers misnoegd.

Beerschot bleef het tempo desondanks dicteren. Het versierde ook de meeste en beste kansen in de tweede helft, maar doelman Reus was onverzettelijk. Zowel Verlinden als Baeten geraakten er ondanks puike pogingen niet voorbij. Van den Bergh kopte dan weer op het dak van het doel.

Mokerslag

Een brilscore leek in de maak, tot de winning goal in de 88ste minuut alsnog viel. Invaller Ribeiro zette een corner, de boomlange Vukotic kopte ‘m binnen en deed het uitverkochte uitvak met 600 Beveren-fans ontploffen: 0-1. Te laat voor een antwoord van Beerschot, dat een mokerslag van jewelste kreeg. De kloof bedraagt nu alweer zeven punten en dat lijkt met nog evenveel matchen te gaan stilaan té veel om te overbruggen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen RWDM en Beveren, voorlopig samen op de leidersplaats, voor de promotie strijden.

Lathouwers, die na net geen drie wedstrijden pas zijn eerste goal in deze play-offs incasseerde, wilde wel afsluiten op een positieve noot. “Het had natuurlijk leuk geweest opnieuw de nul te houden, want dan pakten we al zeker minstens een punt. Het had alleszins verdiend geweest. Als we elke match zo spelen, zullen we zeker nog punten pakken. Ik weiger om te zeggen dat het voorbij is. Het is nooit voorbij. Zolang het nog mogelijk is, zullen wij er ook in blijven geloven.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Lathouwers sterkhouder bij Beerschot, voor de rest geen uitschieters

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners