Archiefbeeld.© Robin Fasseur

Kelderkraker tussen Nijlen en Witgoor in 3B: “Als we 200% knallen, kan er een raar resultaat uit de bus vallen”

De affiche van komend weekend in Derde Nationale B? De kelderkraker tussen Witgoor en Nijlen. Al is Nijlen-coach Sam Vermeulen strijdvaardig én voorzichtig. “Deze match moeten we kunnen winnen. Alleen zag ik Witgoor vorige week bezig: da’s toch een hele sterke tegenstander.”

Dries Van Thielen

Bij Nijlen kunnen ze de punten alvast gebruiken na de 5-1-pandoering tegen Geel. “We hebben deze week het nodige oplapwerk gehad. En dat mag je gerust letterlijk nemen: Gianni (Van Den Buijs) en Senne (Vanderheyden) vielen uit voor de match en Robbe (Engelen) moest al na 20 minuten naar de kant met een kaakfractuur en zijn we kwijt tot na het seizoen.”

Lastige kalender

“En da’s spijtig want matchen als tegen Witgoor wil je toch met een zo volledig mogelijke kern aanvatten. Want die staan nu misschien op de laatste plaats, en dat zal z’n redenen wel hebben, maar ik zag ze spelen en dat was echt een heel leuk voetballende ploeg. Spijtig voor hen spelen ze 1-1 gelijk tegen Kampenhout, maar moesten ze 3-1 winnen, dan zou niemand daar iets van zeggen. Ik heb er vorig jaar met Eppegem ook tegen gespeeld en dat is toch een stugge ploeg, met jongens als Blockx en Hulsmans.”

Het parcours van Nijlen voor de komende weken oogt allesbehalve eenvoudig. “Na Witgoor volgt Wezel en Houtvenne. Dat zijn zeer voetballende ploegen en gelukkig hebben we daar de nodige ervaring mee. Als we 200% knallen en focussen op onszelf, tja, dan kan er eens een raar resultaat uit de bus komen.”

Shoppen bij Eppegem

Ook is Nijlen enorm hard bezig met de voorbereidingen voor komend seizoen. Naast Sam Vermeulen wordt de club versterkt met Gilles Jehin (Wezel Sport), Vincent Van Steenwinckel (FC Eppegem), Sacha Fontaine (FC Eppegem), Cedric Volkaerts (Berlaar-Heikant), Robbe Van Kerckhoven (Lierse Kempenzonen) en Mo Bouzerda (Heist).

Meteen valt op dat er geshopt wordt bij Vermeulens ex-club FC Eppegem. “Ik wist dat die vraag ging komen. Maar ik verzeker je: ik zit daar voor niks tussen. Blijkbaar staan Vincent en Sacha al enkele jaren op de radar van Nijlen. Vincent is vorig jaar nog komen praten met Nijlen. En uiteraard ben ik blij dat ze naar hier komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen