Jelle Henneman en barverantwoordelijke Filip Van Winkel. — © Joris Herregods
Putain Putain opent op Antwerpse Zuid in pand van Bar d’Henri: “Eigen take op Parijse bar”
In de Montignystraat strijkt er met ‘petit grand café’ Putain Putain een nieuwe hotspot neer op het Zuid. Zaakvoerder Jelle Henneman nam het pand, waarin eerder Bar d’Henri huisde, stevig onder handen en toverde het om tot een bar à la Parisienne. Sinds begin maart serveert de Antwerpenaar er kwalitatieve wijnen en smaakvolle pasta’s. “Een wijnbar in Vlaanderen is vaak blasé. Daar wil ik verandering in brengen.”
Putain Putain. Het is overbodig om te vermelden welke associatie die twee woorden bij velen automatisch opwekt. Vermoedelijk zou Arno zich ook wel thuisvoelen in het ‘petit grand café’ in de Montignystraat. Maar stellen dat de nieuwe trekpleister een ode is aan de Oostendse Brusselaar, is wellicht overdreven.
“Tijdens een brainstorm dachten we aan Arno. Maar met Bar Brel in Berchem heb ik al een zaak die de naam draagt van een nationale muzieklegende. Een tweede bar in diezelfde stijl zag ik niet meteen zitten. Putain vonden we dan weer net te hard, maar het hoeft ook niet te braaf te zijn. En dus klopten we uiteindelijk af op Putain Putain. Zo maken we meteen ook de connectie met Arno en de Belgische muziekgeschiedenis”, vertelt zaakvoerder Jelle Henneman, die ook cafés Cataloop en Vrij België heeft.
Het weer zit nog niet mee, maar het terras staat alvast klaar. — © Joris Herregods
Weldra prijkt er een portret van Arno tegenover de toog. Maar ook zonder de karakterkop aan de muur oogt het interieur van Putain Putain piekfijn. “Daarvoor kregen we hulp van de voormalige uitbater van Princess of Spoons, de bistro die jaren geleden in dit pand huisde. Dankzij hem is het oorspronkelijke interieur hier en daar opnieuw zichtbaar. Verder is het meubilair afkomstig van veilingen. We zijn ook erg opgezet met de lampen. Die geven een gouden gloed, wat erg fifties aanvoelt.”
Henneman stak heel wat moeite in het interieur. — © Joris Herregods
De gezelligheid die afstraalt van de lampen, werkt het opzet van Henneman in de hand. “We willen een plaats zijn waar mensen even tot rust kunnen komen. Het mag druk zijn, maar geen feestkot. Ontspannen met vrienden en familie op een plaats waar iedereen graag is, dat is de essentie van Putain Putain.”
Pasta en wijn
De kaart die Henneman samenstelde, geeft zijn nieuwe zaak nog wat extra cachet. “Het is misschien niet echt Frans, maar er staan zes pasta’s op het menu. Eenvoud troef, maar wel gerechten waar we heel wat tijd in investeerden. Daarnaast staan er ook tien verschillende flessen wijn open. We schenken zeker niet louter voor de kenners, en begeleiden minder belezen drinkers graag in de zoektocht naar wat ze echt lekker vinden.”
Kwalitatieve wijnen op de toog. — © Joris Herregods
“Ik wilde al langer een wijnbar openen, maar in Vlaanderen dreigt dat al snel blasé te worden. In Frankrijk is dat niet het geval en drinkt men wijn zoals wij bier consumeren. Genieten van een lekker glas in een omgeving waarin plezier primeert, is dan ook de sfeer die we hier willen creëren.” Vachement bien! (lava)
Hoofdpunten
An Lemmens opnieuw in de clinch met Woefkesranch: “Ze is nog nooit bij ons geweest, wij krijgen nu doodsbedreigingen”
‘Prinses Lara’ (3) verliest strijd tegen leukemie: “Ze heeft gevochten als een leeuw”
Man (33) overlijdt nadat hij vast komt te zitten in rolluik metrostation, derde incident in ruim een week tijd
VDAB begeleidt recordaantal langdurig zieken terug naar werk, Celine (39) gaat na 5,5 jaar weer aan de slag: “Mijn zelfvertrouwen is nu groter”
MEER OVER Net Open
NRG Fitness heropent als premium club in dubbel zo groot gebouw
Café Normal opent als de betere ontbijt- en lunchzaak
Nieuwe groepspraktijk Eli brengt divers zorgaanbod naar Peulis: “Hopelijk wordt wachtlijst niet te lang”
Lotte opent winkel met cadeaus voor elke gelegenheid: “Aan elk geschenk kan je een persoonlijke toets geven”