Aangeboden door GVA Shop

Het juiste energieaanbod krijgen, is makkelijker dan je denkt

Je kan op twee manieren besparen op je energiefactuur. Door je energieverbruik te verminderen, bespaar je natuurlijk geld. Hoe minder je verbruikt, hoe minder je moet betalen. De tweede manier is door over te schakelen van energieleverancier die een betere energieprijs biedt.

 

Onzeker 

Toch schakelen veel mensen niet snel over naar een goedkopere leverancier. De reden? Ze hebben geen tijd of zin om alles te vergelijken en uit te rekenen, ze zijn niet zeker of het slim is om over te schakelen, of ze hebben niet de juiste kennis om de energiefactuur de analyseren. Die is opgedeeld in verbruik, nettarieven, vaste vergoedingen, capaciteitstarief, kosten voor groene stroom, warmtekrachtkoppeling, … Begint het je al te duizelen? Je bent niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien Belgen hun energiefactuur niet volledig begrijpen. Daardoor missen ze vaak het voordeligste aanbod, of blijven mensen uit onzekerheid bij hun vaste leverancier.

LEES OOK. Is een refurbished laptop een goed alternatief voor een nieuwe laptop? 

Ook voorschotten worden vaak niet juist ingeschat. Energieleveranciers stellen ondanks de dalende energieprijzen vaak nog steeds zeer hoge voorschotfacturen voor, om ervoor te zorgen dat er geen grote tekorten zijn op de eindafrekening. Hierbij houden ze rekening met de onzekerheid op geopolitiek vlak, waardoor je als klant vaak maandelijks te veel betaalt.

Laat je adviseren 

De oplossing? Laat iemand met kennis van zaken naar je energiefactuur kijken. Gaele is een onafhankelijke energiemakelaar die je voorziet van gratis advies. Ze bekijken alle onderdelen van je energiefactuur en gaan op zoek naar de juiste energieleverancier volgens jouw energiebehoefte. Ook berekenen ze hoe hoog of laag je het voorschotbedrag moet zetten. Zo betaal je je niet blauw aan facturen die te hoog liggen voor jouw verbruik. Gaele neemt dus het volledige energievraagstuk van je over en regelt alles, zodat jij steeds van de juiste energiedeal geniet. Zo wordt besparen weer een stuk eenvoudiger. Ontdek ook kosteloos jouw beste energieleverancier.

Meer over GVA - webshop

GVA Mobiliteit