Plein krijgt seniorvriendelijke zitbanken.© DVH

Seniorvriendelijke zitbanken bij heraanleg plein De Bergen

Berendrecht -

Tijdens de vergadering van de jongste districtsraad kaartte raadslid Bart Goris (PRO) de heraanleg van het plein De Bergen aan. Goris roept op om het plein seniorvriendelijker te maken.

Het raadslid merkte op dat de huidige zitbanken veel te diep zijn. “Oudere mensen die minder goed te been zijn, ondervinden problemen bij het neerzitten en opstaan.”. Goris vroeg nadrukkelijk om hiermee rekening te houden, omdat het vooral die doelgroep is die het plein veel gebruikt. Bart Goris: “De wandelpaden liggen er gevaarlijk bij wanneer de bladeren vallen. Vooral voor voetgangers met een rollator is dat erg lastig. Wordt dat probleem bekeken?” 

Bevoegd districtsschepen Rudi Sempels (N-VA): “De nieuwe zitbanken op het plein zijn de standaard zitbanken uit het stadsaanbod met rug- en armsteunen. Die hebben een nagenoeg vlak zitvlak. In de zijstraten worden zitelementen voorzien op de keermuren van de plantvakken. Die bestaan echter niet met armleuningen. Bij die banken helt het zitvlak iets naar achter, maar is de zithoogte wel hoger. Zo is het makkelijker om recht te komen. We zijn er ons van bewust dat de huidige bomen veel vuil geven. Dat werd meegegeven met de ontwerpers. Zij kennen de context ook en weten dat het plein seniorvriendelijk moet zijn.”

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners