Archiefbeeld van een eerdere dunning.© JDW

‘Selectieve dunning’ van bomen gebeurt volgende week: “Impact op het verkeer”

Bevel -

Er staan dunningswerken gepland in het privébos tussen Kruiskensbaan en Heikant in Bevel (Nijlen). Ook het verkeer zal dat merken, zo meldt de gemeente.

Bert Provoost

Na eerdere dringende werken aan het bos gelegen tussen Kruiskensbaan en Heikant volgen er nu verdere beheerswerken. “Het gaat om een selectieve dunning die de verdere ontwikkeling van het bos stimuleert. Er komt meer ruimte voor wortels en kruinen. Het bos is in privé-eigendom en de dunningswerken werden vergund door het Agentschap voor Natuur en Bos. Lokaal bestuur Nijlen is geen betrokken partij. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, is er wel impact op het verkeer”, aldus de gemeente.

In de eerste fase wordt er op maandag 13 maart gewerkt van 8 tot 18u in Heikant. Omdat dit met een hoogtewerker gebeurt, wordt telkens een halve rijbaan ingenomen. Er is wisselend verkeer. In de tweede fase wordt er op dinsdag 14 maart gewerkt aan de kant van de Kruiskensbaan. Omdat er aan de zijde van de bomen een fietspad ligt, staan er verkeerslichten zodat er een noodfietspad kan aangelegd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners